Ontdek de selectie voor de CEV Eurovolley 2026 Qualifiers!

08/08/2024

Deze Tigers en Dragons zullen de Belgische driekleur vertegenwoordigen tijdens het eerste deel van de CEV Eurovolley 2026 Qualifiers. Op 28 augustus spelen de Yellow Tigers en Red Dragons nog een laatste keer voor het Belgische publiek voordat ze aan hun clubseizoen beginnen. Deze laatste wedstrijd willen ze natuurlijk spelen voor een volle arena, en daar hebben we jullie voor nodig! Kom de Tigers en Dragons aanmoedigen in Kortrijk!

Red Dragons: Sam Deroo en Stijn D’Hulst versterken selectie
Sam Deroo en Stijn D’Hulst sluiten opnieuw aan bij de selectie van de Red Dragons! Beide spelers brengen een schat aan ervaring mee: Sam Deroo heeft meer dan 150 interlands op zijn naam, en Stijn D’Hulst heeft ook een indrukwekkende staat van dienst met meer dan 100 caps. Hun terugkeer is een waardevolle aanvulling voor de jonge, ambitieuze kern.

Ontdek de volledige selectie


Yellow Tigers: Verder bouwen op de Challenger Cup
De kern van de Yellow Tigers blijft grotendeels ongewijzigd tov de Challenger Cup. Sterkhouder Nathalie Lemmens keert terug in de kern en Eline Van Elsen zal voor het eerst het Yellow Tigers-truitje aantrekken bij de senioren. Charlotte Krenicky (blessure), Silke Van Avermaet en Britt Herbots richten zich nu al, in samenspraak met de technische staf, op hun clubseizoen en zullen niet deelnemen aan de Qualifiers.

Ontdek de volledige selectie

De Eurovolley kwalificatiewedstrijden, hoe zit dat in elkaar?
Er zijn 7 poules met elk 3 ploegen. De 7 poulewinnaars en de 5 beste nummers twee kwalificeren zich voor de finaleronde in 2026.

De kwalificatiewedstrijden worden over 2 jaar gespeeld, met elk team dat in totaal 4 wedstrijden speelt. Dit jaar spelen de Yellow Tigers uit tegen Hongarije en thuis tegen Denemarken. De Dragons spelen uit tegen Azerbeidzjan en thuis tegen Oostenrijk. In 2025 worden de terugwedstrijden gespeeld

Bestel nu jouw tickets: https://topvolleybelgium.be/EurovolleyQ2026

Top