Nathalie Lemmens wint topper in Duitsland en Mathijs Desmet mvp in Italië

22/11/2023

Mathijs Desmet mvp in Italië

Nadat Ferre Reggers vorige week in Italië werd uitgeroepen tot mvp, was het dit weekend de beurt aan Mathijs Desmet om zijn stijgende vormcurve beloond te zien met een mvp-nominatie nadat hij met Padua gezorgd had voor een 3-1 zege tegen Verona. Hij werd bij zijn club trouwens topscorer met 23 punten aan 51%. Dubbele speeldag overigens, waarbij Padua eerder met 3-1 onderuit ging tegen Modena, ondanks 12 punten van Mathijs (37%)

Hoofdaanvaller Ferre Reggers neemt het vanavond met zijn club Milaan op tegen Menen in de CEV Cup. De 1/16 finales beloven erg spannend te worden

Wout D’Heer kwam bij Trentino twee keer niet op het terrein, maar zijn ploeg won wel met 1-3 bij Milaan (waar Ferre Reggers topscorer was met 16 punten en 52%) en nadien ook thuis tegen Monza: 3-1 en ex-Maaseikenaar Rychlicki als mvp. Milaan haalde het dan weer wel in Catania met 1-3 dankzij o.a. 17 punten van Reggers aan 50%.

In Rusland won Zenit Kazan met Sam Deroo als topscorer (10p – 33% - 2 blocks) met 3-0 van Dynamo Leningrad.
In Polen een overwinning voor Project Warschau en Igor Grobelna (4p - 30%)) bij Gdansk (0-3).

Een dubbele winst in Nederland voor Orion: eerste 1-3 bij Huizen (McCluskey 1) en dan 3-0 in eigen zaal tegen Sliedrecht.

Opnieuw lachende gezichten in Denemarken, waar coach Dries Hoeyberghs met Nordhorn winst liet optekenen tegen Vestsjaelland (2-3) en tegen Aalborg (3-0).

Nathalie Lemmens wint topper in Duitsland
In de Duitse Bundesliga zorgde Nathalie Lemmens (8p – 56% - 2 blocks) met Dresdner voor de verrassing door Stuttgart – één van de tegenstanders van Asterix – met 1-3 te verslaan in eigen huis. Bij Vilsbiburg zorgde Pauline Martin voor de meeste punten (8p – 25% - 2 blocks), maar dat volstond niet tegen Schwerin dat met 0-3 fluitend huiswaarts keerde. Ook Celine Van Gestel (6p – 28%) kwam met Aachen niet aan winstcijfers bij Suhl: 3-0.

In Italië won Chieri (zonder aanvoerster Kaja Grobelna) met 3-1 tegen Trentino en haalde Firenze het met 3-0 tegen Busto Arsizio (zonder Domenika Sobolska). Laura Heyrman (4p – 38%) won met Milaan met 3-0 van Pinerolo. Britt Herbots toonde zich dan weer uitstekend bij Scandicci, dat met 1-3 ging winnen bij Cuneo, dankzij o.a. 15 punten (55%) en drie blocks van Britt.

Geen succes voor Lise Van Hecke in Japan: 3-0 verlies van Queenseis bij Agro.

In Roemenië bleef vader Julien Van de Vyver met Targu Mures aan de winst tegen Pitesti: 25-23, 25-10, 25-8 ! Dochter Ilka verloor met Voluntari met 3-1 bij Brasov, terwijl ook Britt Rampelberg met Alba Blaj verrassend zwaar onderuit ging bij Dinamo Boekarest: 3-0 en 19, 20 en 12 tegenpunten.

Winst dan weer voor de Belgische vrouwen in Frankrijk. Terville met Elise Van Sas (2p uit 1 ace en 1 block) won met 3-0 van France Avenir. Mulhouse, dat nochtans vorige week een zware Europese 0-3 nederlaag leed tegen Milaan, herpakte zich dadelijk bij Cannes: 1-3 met 9 punten (38%) van Silke Van Avermaet en Mulhouse opnieuw aan de leiding.

Eervol verlies van Vital Heynen met Nilüfer, dat in Turkije één setje afsnoepte van Fenerbahce.

In Griekenland tenslotte nipt 2-3 verlies van Markopoulo (met Lara Nagels goed voor 5 punten, 33%, 1 block en 2 aces) tegen Pefkon.

Verzameld door Marcel Coppens.

Top