Eurovolley jeugd 2024

Volg onze nationale jeugdteams deze zomer in Bulgarije en Roemenië, waar ze het opnemen tegen Europese toplanden tijdens het Europees Kampioenschap.

Eurovolley jeugd 2024

Deze zomer staat voor onze jeugd het Europees Kampioenschap volleybal, ook bekend als Eurovolley, op het programma. De nationale jeugdselecties van België nemen deel aan dit prestigieuze toernooi. Het is een belangrijke kans voor onze jonge talenten om zich op Europees niveau te meten en waardevolle ervaring op te doen. 

Eurovolley U18 Dames

De U18 dames wisten zich in januari al te plaatsen voor het Eurovolley deze zomer nadat ze het WEVZA in eigen land wonnen.

De Young Yellow Tigers zullen eind juni afreizen naar Roemenië en starten op 1 juli met een match tegen Slovenië. Daarna volgen matchen tegen Spanje, Servië, Italië, Nederland, Roemenië en Kroatië.

De kwartfinales worden gespeeld op 12 juli in Roemenië tussen de twee beste ploegen van beide poules. 

Meer info

Eurovolley U18 Mannen

De U18 mannen konden zich in april plaatsen voor het Eurovolley deze zomer.

Zij reizen begin juli af naar Plovdiv, in Bulgarije, en starten op 10 juli aan het Eurovolley tegen Roemenië. Daarna volgen matchen tegen Griekenland, Slovenië, Estland, Tsjechië, Italië en Spanje. De precieze locatie in Bulgarije is nog niet gekend.

Beide poules zullen daar strijden om de titel van Europees Kampioen.

Meer info

Eurovolley U20 Dames

In april wisten onze U20 dames zich te plaatsen voor het Eurovolley van deze zomer.

Begin augustus reizen ze af naar Sofia, Bulgarije om te strijden voor de titel van Europees Kampioen. Hun avontuur begint op 5 augustus met een match tegen Turkije. Daarna volgen matchen tegen Bulgarije, Zweden, Spanje, Slovenië, Nederland en Kroatië.

De kwartfinales gaan door op 16 augustus in Sofia met de twee beste ploegen van beide poules.

Meer info
Top