Annelore Bex en Inès Piret Eindigen Sterk op het WK U19: Net Buiten de Halve Finale

02/09/2024

Na een indrukwekkend parcours op het WK Beachvolleybal U19 in China hebben Annelore Bex en Inès Piret hun toernooi afgesloten met een knappe 5e plaats. Het duo, dat voor het eerst deelnam aan een wereldkampioenschap, wist door een uitdagende kwalificatie te komen en zette sterke prestaties neer, waarmee ze de top 8 van de wereld bereikten.

In de kwartfinale stonden Bex en Piret tegenover een geduchte tegenstander. De wedstrijd begon veelbelovend; de meisjes wonnen de eerste set en leken op weg naar een historische plaats in de halve finale. Maar hun tegenstanders kwamen sterk terug, en na een intens gevecht moesten Bex en Piret uiteindelijk met 2-1 hun meerdere erkennen.

Coach Janne Devos sprak haar teleurstelling uit over de uitslag, maar benadrukte ook de trots die ze voelt voor haar team. "Het is jammer om het toernooi te eindigen met een verlies, zeker als je zo dicht bij een halve finale bent. We waren er zo dichtbij, maar het mocht niet zijn. Toch moeten we ontzettend trots zijn op wat we hebben bereikt. Het is de eerste keer dat we met de meisjes een WK spelen, en om dan door de zware kwalificatie te komen en bij de top 8 van de wereld te eindigen, is een fantastische prestatie."

Top