Young Red Dragons eindigen op 6e plaats op Wereldkampioenschap U17

02/09/2024

Young Red Dragons eindigen op 6e plaats op Wereldkampioenschap U17
Na een intensieve en leerzame periode op het Wereldkampioenschap U17 in Sofia, reflecteren bondscoach Wim De Boeck en assistent-coach Pieterjan Deprest op de prestaties van de Young Red Dragons. Het team heeft het toernooi afgesloten met een verdienstelijke 6e plaats, en hoewel de nederlaag in de kwartfinales een teleurstelling was, zijn ze trots op de behaalde resultaten.

Wim De Boeck, Bondscoach: "We kunnen met tevredenheid terugkijken op de 6e plaats op dit wereldkampioenschap. Het is een resultaat waar we trots op mogen zijn, zeker gezien de concurrentie en de manier waarop we hebben gepresteerd. Ondanks de teleurstelling na het nipt missen van de halve finales, ben ik bijzonder trots op de inzet en de doorzettingsvermogen van de jongens. De nederlaag tegen Spanje in de kwartfinales, vooral na een vijfsetter, was zwaar, maar het heeft ons ook laten zien hoe sterk dit team is."

Pieterjan Deprest, Assistent-Coach: "De poulefases verliepen vlot, en onze enige nederlaag was tegen een Braziliaans team dat zijn beste wedstrijd van het toernooi speelde. Het was een waardevolle ervaring voor onze spelers om tegen zo'n topteam te spelen. De overwinning op Tunesiƫ in de achtste finales was een mooie prestatie, maar de kwartfinale tegen Spanje toonde ons aan hoe hard we moesten werken om een resultaat te behalen. Ondanks het verlies, hebben we veel geleerd. We hebben een sterke heroverwinning geboekt tegen Egypte, maar helaas konden we in de laatste wedstrijd tegen Iran niet het niveau halen dat nodig was om een hogere plaats te bereiken."

Top