Belgen in het buitenland: Britt Rampelberg aan de leiding in Roemenië

25/10/2023

In Italië eindigde de vrouwentopper tussen Milaan en Scandicci met 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Laura Heyrman kwam slechts in de eindfase (16-14 tiebreak) in en scoorde 2 punten, naast 33p voor Egonu (48%). Britt Herbots komt stilaan op toerental en scoorde 9 punten aan 33%.

Ondanks 19p (36% en 3 blocks) van Kaja Grobelna verloor Chieri thuis met 1-3 van Conegliano. Roma – Busto Arsizio (zonder Sobolska) 3-2.
In Duitsland alleen winst voor Dresdner (Nathalie Lemmens 6p – 45%): 0-3 bij Münster. Celine Van Gestel (7p – 12%) is bij Aachen nog niet in haar normale doen en ging mee ten onder tegen Wiesbaden (0-3). Ook Pauline Martin mocht bij Vilsbiburg slechts één set invallen (2p – 33%) en verloor met 3-0 tegen Stuttgart.

Ook Lise Van Hecke moest in Japan toezien hoe haar ploeg Queenseis twee maal met 3-0 onderuit ging bij Marvelous en bij haar ex-ploeg Hitsamitsu, tegen wie ze nochtans 23 punten scoorde.
In Turkije won coach Vital Heynen met Nilüfer met 2-3 bij Cukurova.
Alba Blaj, de ploeg van Britt Rampelberg en deze week concurrent van Asterix in de tweede voorronde van de Champions League, blijft ongeslagen aan de leiding in Roemenië: 0-3 bij Pitesti. Ilka Van de Vyver liep tegen de derde nederlaag op rij aan met Voluntari: 2-3 tegen CSM Boekarest. Papa Julien Van de Vyver verloor met Targu Mures met 0-3 van Lugoj.

Ook Silke Van Avermaet (11p – 56% - 4 blocks) blijft in Frankrijk met Mulhouse ongeslagen aan de leiding na 0-3 winst bij Quimper. Ook spelverdeelster Elise Van Sas (1p) won met Terville met 3-1 tegen Venelles.

Geen Dominika Strumilo op het terrein in Hongarije bij Bekescsabai, dat met 3-2 verloor bij MTK Boedapest.
Daverende start van Lara Nagels bij Markopoulo in Griekenland, dat met 3-0 won van Apolonios.

Mannen
Ferre Reggers (3p – 30%) mocht bij Milaan nog niet lang op het terrein staan. Zijn ploeg verloor met 3-2 bij Modena. Ook Mathijs Desmet (1p) mocht bij Padua slechts in de derde set opdraven en zijn team verloor met 3-0 bij Piacenza. Ook slechts een korte invalbeurt voor Wout D’Heer in de tweede set die Trentino (Rychlycki 16p – 45%) toch met 2-3 zag winnen bij Cisterna. In Italië bekijken ze met argusogen de kalender: 1 mei finale play-offs; 4 mei finale Champions League; 21 mei start VNL met plaats op Olympische Spelen als inzet.

In Rusland incasseerde Zenit Kazan, de ploeg van Sam Deroo, één van de zwaarste nederlagen van de voorbije jaren bij Novosibirsk: 3-0.
Zonder Igor Grobelna won Warschau in Polen met 0-3 van Rzeszow.
Geen problemen in Nederland voor Orion Doetinchem en Liam McCluskey met een 3-0 zege tegen ZVH (9, 17 en 18 tegenpunten).

In Denemarken knoopte ook coach Dries Hoeyberghs opnieuw aan met een zege van zijn ploeg Nordenskov: 3-1 tegen DHV Odense.

Door Marcel Coppens

Top