Asterix Avo Beveren wint haar 13de Supercup

15/09/2024

De Oost-Vlaamse dames starten sterk, via Cos, Stragier en Wouters lopen ze in de openingsfase uit naar 4-1. Charleroi recht echter meteen de rug via enkele rake middenaanvallen en vindt aansluiting bij 10-8. Ze bekampen elkaar met strakke en harde services maar geen van beiden gaat onder deze druk gebukt. De fans van Beveren zien hun team een tussenversnelling plaatsen waardoor Asterix een 17-11 voorsprong mag noteren. Charleroi maakt die kloof dankzij vechtlust en hoogstaand volleybal helemaal ongedaan en draait de rollen om. Met twee setpunten lijken ze de eerste set binnen te halen. Na een nagelbijter in het slot pakt Charleroi de eerste set met 24-26.

Ook in de tweede set krijgen we vanaf de start volleybal van de bovenste plank te zien. Met listige plaatsballen en harde aanvallen proberen beide teams elkaar in de luren te leggen. Beveren en Charleroi houden elkaar in evenwicht bij 6-6. Net zoals in de eerste set lukt het Asterix om als eerste een kloofje uit te bouwen, ze komen 12-8 voor. Charerloi heeft moeite om Beveren bij te benen en coach Piraux zet met enkele wissels alle zeilen bij. Die lijken te lonen want de Waalse dames verkleinen de kloof tot 19-16. Asterix vindt haar tweede adem in de slotfase en wint zonder al te veel problemen de tweede set, 25-21.

Zelfde scenario in de derde set want beide teams geven geen duimbreed toe. Pas bij 14-12 in het voordeel van Asterix Avo Beveren krijgen we een eerste kloofje. Stelselmatig diepen de Waaslanders die kloof verder uit. Charleroi doet er alles aan dichterbij te komen maar dat bleek in de derde set een maat om niets. 25-17 in het voordeel van Asterix Avo Beveren.

Een dominant Asterix Avo Beveren is gedurende de hele set baas. Al snel staat het 16-11 en van daaruit wordt het nog razend spannend. De Waalse dames komen helemaal terug en brengt Beveren nog aan het bibberen. Het team van Asterix Avo bleef echter het koelst en haalde de overwinning binnen met 25-22.

Top