Yellow Tigers winnen met 3-1 van Zweden!

03/06/2023

Haak toont meteen waarom zij een van de beste hoofdaanvalsters ter wereld is. Ze opent de wedstrijd met een loeiharde smash. Het zijn echter de Yellow Tigers die de beste start nemen want ze lopen meteen uit naar 5-3. Een ace via Van de Vyver houdt de Belgen op voorsprong, 9-8. Zweden blijft aanklampen en dicht opnieuw de kloof. Dankzij een sterke collectieve prestatie creƫren de Tigers opnieuw een kloof, 15-12. De Zweedse dames maken er met een gelukt blok echter 19-19 van en stormen door naar 19-21. Beide coaches hebben bij 22-21 hun time-outs opgebruikt en onder impuls van het publiek wordt het 23-21. Stragier serveert vervolgens op setpunt meteen raak. Belgiƫ wint met 25-22 de eerste set.

De Belgen gaan op datzelfde elan verder en bouwen meteen een 4-0 voorsprong uit. Die puntenkloof houden ze vast. De grote foutenlast van de Zweedse dames zorgt ervoor dat de Yellow Tigers de controle behouden. De fans worden getrakteerd op vlekkeloos Belgisch spel, 16-6! Een paar Belgische foutjes zorgen ervoor dat Zweden bij 21-13 iets dichterbij kan kruipen. De ongelooflijk hoge opslagdruk van de Belgen blijft de tegenstand in de problemen brengen. De Yellow Tigers winnen ook de tweede set, 25-14.

De derde set start alvast spannender, 3-3. Beide teams leggen elkaar het vuur aan de schenen, maar de Tigers kunnen als eerste een kloofje maken, 10-8. Halverwege de set lijken de rollen even omgedraaid, wanneer Zweden met 13-15 voor staat. Aangemoedigd door de talrijke supporters knokken de Tigers zich terug naar 17-17. Onder impuls van Haak komen de Zweden op 19-22 en moeten de Belgen achtervolgen. Het eerste Zweedse setpunt is meteen het goede, 20-25.

De Belgen en Zweden houden elkaar in evenwicht bij aanvang van de vierde set. De Tigers zijn het eerste team dat op een ruimere voorsprong kan komen, onder meer na een fantastische rally, 8-4. De Belgen komen nu helemaal onder stoom en lopen verder uit tot 11-6. Herbots is niet te stoppen en scoort de ene aanval na de andere. De Zweedse coach grijpt bij 14-8 naar een time-out. Zweden kan de rug niet meer rechten en kijkt tegen een 20-10 achterstand aan. Van Gestel smasht de 22-14 op het scorebord. Herbots slaat het eerste wedstrijdpunt meteen tegen de vloer en maakt er met 25-17 een einde aan.