Yellow Tigers walsen over Kameroen

02/10/2022

De Yellow Tigers starten meteen gedecideerd aan de wedstrijd. Na een paar minuten staat ze op voorsprong, 5-1. Af en toe kan het Kameroense team aanvallend scoren maar het zijn vooral de Belgen die de wedstrijd domineren. Van Gestel maakt er met een ace 16-5 van. Set 1 gaat zonder problemen naar de Belgen, 25-8.

In de tweede set blijft Kameroen meer aanklampen. Vanuit een goede receptie kunnen ze de hoekspeelsters aanspelen die vervolgens scoren. Het blijven echter wel de Yellow Tigers die de maat dicteren, 11-6. Er kruipen wat slordigheidjes in het Belgische spel maar dat deert de voorsprong niet, de Belgen behouden een vijf puntenkloof. De Belgen krijgen een eerste setpunt bij 24-19 en Janssens maakt er met een blok 25-19 van.

Ook in de derde set zetten de Tigers hun Kameroense tegenstanders meteen onder druk. Met gerichte services en schitterend verdedigingswerk kan Kameroen amper tot scoren komen en staat het 17-7. Het eerste wedstrijdpunt staat er bij 24-13. Herbots maakt via met een gelukte smash 25-14 en 3-0.

Eindstand België – Kameroen: 3-0 (25-8, 25-19, 25-14)
België: Herbots (13), Lemmens (12), Van Gestel (6), Janssens (14), Van de Vyver (3), Van Avermaet (9) en Rampelberg (libero)
Kwamen in: Guilliams Stragier, Van Sas