Yellow Tigers Klaar voor Halve Finale tegen Zweden

12/06/2024

Aanstaande zaterdag spelen onze Yellow Tigers de halve finale van de Final Four. Om 15:00 uur nemen onze volleybalvrouwen het op tegen Zweden. Kris Vansnick geeft alvast een voorbeschouwing:

"Zweden is natuurlijk bekend bij onze ploeg en ook wel bij onze supporters. Vorige zomer speelden we de halve finale tegen hen en verloren we nipt: 3-2 uit en 3-0 thuis. Ze staan nu onder leiding van een nieuwe Italiaanse coach, Giulio Bregoli, en hun doel is om zo snel mogelijk naar de VNL (Volleyball Nations League) te gaan. Vorig jaar speelden ze zowel de finale van de European League als de Challenger Cup, waarbij ze de laatste verloren van Frankrijk."

"Deze zomer zijn ze wat minder sterk begonnen, maar de laatste weken hebben ze steeds beter spel en resultaten laten zien. Isabelle Haak is uiteraard de bekende sterspeler van het team. Daarnaast zijn haar zus Anna Haak en Alexandra Lazic, beiden actief in de Italiaanse competitie, ook speelsters om naar uit te kijken. Wij behaalden deze zomer al een 0-3 overwinning in Zweden, maar toen kreeg Haak rust."

Kris vervolgt: "We beginnen goed voorbereid aan deze halve finale en willen net als alle voorgaande wedstrijden in deze competitie ook dit duel winnen. Onze jonge groep heeft de zomer al fantastisch begonnen met een misschien onverwachte 18 op 18, en we willen deze lijn doortrekken."

Top