Yellow Tigers en Red Dragons kennen tegenstanders van Olympisch Kwalificatietoernooi

17/03/2023

In Lausanne werd deze middag de loting voor het Olympisch Kwalificatietoernooi gehouden. De 24 hoogst geklasseerde teams werden in drie poules van acht teams uitgeloot. De top 2 van elke poule kwalificeert zich voor de Olympische Spelen in Parijs.

De Yellow Tigers (FIVB-11) nemen het in Japan in Poule B op tegen gastland Japan (FIVB-6), Brazilië (FIVB-3), Turkije (FIVB-7), Bulgarije (FIVB-16), Puerto Rico (FIVB-17), Argentinië (FIVB-22) en Peru (FIVB-26). De wedstrijden worden afgewerkt tussen 16 en 24 september.

Britt Herbots: Natuurlijk bestaan er geen simpele poules op het OKT, 2 ploegen plaatsen zich rechtstreeks wat wil zeggen dat je altijd topploegen moet kloppen! Met Japan, Brazilië en Turkije hebben we 3 zeer moeilijke wedstrijden maar ook Bulgarije en Puerto Rico zijn niet te onderschatten. We zullen ons goed kunnen voorbereiden met een EK in eigen land! En hopelijk met een positive flow naar het OKT trekken om daar te vechten voor een ticket! 💪🏼

De Red Dragons (FIVB-21) mogen een vlucht boeken naar: China. Daar ontmoeten we gastland China (FIVB-26), Polen (FIVB-1), Argentinië (FIVB-8), Nederland (FIVB-13), Canada (FIVB-15), Mexico (FIVB-18), Bulgarije (FIVB-23). Deze teams nemen het tegen elkaar op tussen 30 september en 8 oktober.

Sam Deroo had alvast een eerste reactie in petto: Buiten Polen allemaal ploegen die we op goeie dagen aankunnen dus naar mijn mening beste kans die we in heel lange tijd gehad hebben. I’m excited 🤩!

Bondscoach Emanuele Zanini: Elke groep is moeilijk en in dit systeem zal het voor elk team moeilijk zijn om zich te kwalificeren, aangezien er maar 11 teams doorgaan. We moeten vol enthousiasme en met een goede instelling beginnen aan de voorbereidingen. Het seizoen bestaat uit 3 delen: de European Golden League, het EK en daarna het Olympisch Kwalificatietoernooi. Het is belangrijk dat we ons spelsysteem goed ontwikkelen. De jonge spelers hebben ondertussen ook al een jaar meer ervaring.


Top