Yellow Tigers boeken vlotte overwinning tegen Kenia

25/09/2022

De Yellow Tigers starten het WK met een perfecte twee op twee. Net zoals gisteren verloren de Tigers geen set. De Belgen kenden geen probleem met Kenia, na een uur en kwartier stond de 3-0 op het scorebord.

Meteen een flitsende start van de Belgen, ze lopen naar uit 5-0. Van die opdoffer in de beginfase lijken de Kenianen niet te herstellen. Met Chumba aan het net hebben ze aanvallende kracht in huis, maar ook Herbots tekent present. Bij 20-13 is de kloof definitief geslagen en Van Avermaet haalt met een gelukte smash de eerste set binnen, 25-15.

In de tweede beurt gaat het Keniaanse team het best van start. De Tigers zetten echter snel orde op zaken en bij 5-5 hangen de bordjes weer gelijk. Nathalie Lemmens blokt de Belgen op voorsprong van drie punten. Zo lopen ze comfortabel verder uit naar 15-8. Van Gestel scoort twee aces op rij, de Keniaanse coacht krijgt een geel karton onder de neus en de veer lijkt gebroken. Ook set twee gaat vlot naar de Belgen met 25-14.

Net zoals in de tweede set start Kenia het best. Bij 7-7 lijkt de derde set spannender te worden dan de eerste twee sets. Herbots en Van Gestel nemen hun ploegmaats op sleeptouw en zo knokken de Belgen zich naar een 14-7 voorsprong. Meteen einde verhaal want de Belgen zijn helemaal onder stoom. Rampelberg staat wederom uitstekend te verdedigen en Van Gestel maakt zonder fouten af. België wint ook de derde set zonder problemen met 25-11.

Dinsdag nemen de Yellow Tigers het op tegen Italië, de favoriet voor poulewinst.

Eindstand België – Kenia: 3-0 (25-15, 25-14, 25-11)
België: Herbots (16), Van Gestel (12), Van Avermaet (9), Lemmens (7), Janssens (7), Van De Vyver (1), Van Sas, Guilliams en Rampelberg (libero).

Top