Roeselare Pakt Vijftiende Landstitel na Spannende Strijd tegen VC Greenyard Maaseik

29/04/2024

We hebben opnieuw een landskampioen! Knack Roeselare heeft voor de vierde keer op rij en voor de vijftiende keer in totaal de landstitel veroverd. In de Champions play-offs waren ze bijna onverslaanbaar met 9 overwinningen uit 10 wedstrijden, waardoor ze zich kwalificeerden voor de Champions Final. Ondanks dat Maaseik ook sterk presteerde met 8 overwinningen en bovenaan het klassement stond voor thuisvoordeel, bleef de titelstrijd onvoorspelbaar.

De Champions Final, een best-of-five serie, beloofde spanning. Na een thuisoverwinning van 3-1 voor Maaseik, sloeg Roeselare terug met een eigen 3-1 zege. De derde match toonde een dominante Roeselare, die Maaseik met 0-3 versloeg. De vierde wedstrijd, terug in Roeselare, was een adembenemende vijfsetter die Maaseik won met setstanden van 25-19, 19-25, 26-24, 16-25 en 8-15 in de beslissende set, waardoor alles nog open lag.

In de beslissende finale match op zondag in Maaseik, waren beide teams aan elkaar gewaagd. Echter, Roeselare toonde net dat beetje extra kracht en behaalde een overtuigende 0-3 overwinning, waarmee ze hun vijftiende landstitel veiligstelden. Een waar spektakel van volleybal op het hoogste niveau!

Top