Olympisch Kwalificatie Toernooi: Yellow Tigers stomen zich klaar voor een nieuwe uitdaging.

11/09/2023

Na het intense Europese kampioenschap in eigen land, bereiden de Yellow Tigers zich voor op het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Japan.

De Yellow Tigers zullen jammer genoeg niet kunnen rekenen op steraanvalster Britt Herbots. Hoewel de revalidatie van haar kwetsuur de goede kant opgaat, is er na grondig onderzoek en in samenspraak met de medische staf, beslist om deze revalidatie alle prioriteit te geven. Zodanig dat de nakende seizoenstart bij haar club en de zomer 2024 met de Yellow Tigers niet in gedrang komt.

Bondscoach Kris Vansnick blijft echter strijdvaardig: “De afwezigheid van Britt is natuurlijk een ernstige aderlating echter hebben de dames in de spannende laatste wedstrijd van het EK tegen Turkije, de latere Europese kampioen, bewezen dat er kwaliteit en veerkracht schuilt in onze ploeg. We zullen haar afwezigheid creatief & collectief moeten opvangen. Het biedt ook de mogelijkheid aan andere speelsters om op te staan en zich te tonen in dit uitdagende Olympisch Kwalificatie Toernooi in Japan”

Het Olympisch Kwalificatietoernooi vindt plaats van 16 tot 24 september in Japan.
België (FIVB-13) neemt het achtereenvolgens op tegen Bulgarije (FIVB-16), Puerto Rico (FIVB-22), Argentinië (FIVB-19), Peru (FIVB-29), Japan (FIVB-8), Brazilië (FIVB-4) en Turkije (FIVB-1).

Er zijn 3 kwalificatiegroepen, de top 2 kwalificeert zich telkens voor de Spelen. Gastland Frankrijk is automatisch geplaatst, zo blijven er na deze tornooien nog 5 olympische tickets over. Deze worden verdeeld volgens de wereld-rangschikking in juni 2024. Dit is dan ook mede het doel van onze Yellow Tigers om via het OKT voldoende ranking points te sprokkelen.

De Selectie:
Spelverdelers: Jutta Van de Vyver, Elise Van Sas, Charlotte Krenicky
Hoekspelers: Celine Van Gestel, Manon Stragier, Kaat Cos
Middenblokkers: Silke Van Avermaet, Marlies Janssens, Nathalie Lemmens, Anna Koulberg
Hoofdaanvaller: Pauline Martin
Libero's: Britt Rampelberg, Nel Demeyer, Noor Debouck

Staff:
Team-Manager/Dokter: Liedewij Bogaert
Head-Coach: Kris Vansnick
Assistent-Coaches: Alper Hamurcu (Tur) - Paul Sens (Ger)
Kine: Bert Heremans
Scout: Elias Cornelis

Top