Oekraïne te sterk voor Red Dragons

03/06/2023

Geen Martin Perin bij de Red Dragons, hij sukkelt met de knie en wordt vervangen door Kobe Verwimp, laatstejaars in de Topsportschool in Vilvoorde.

De Belgen openen de wedstrijd meteen met een gelukte aanval van Rotty. Het ijzersterke Oekraïense blok stopt de Dragons twee keer maar de bordjes blijven in evenwicht, 4-4. Desmet haalt zijn power boven en smasht de Belgen naar 8-7. Met onder meer enkele aces brengt Oekraïne zich helemaal langszij en lopen ze uit, 11-13. De Belgen profiteren van de fouten die Oekraïne maakt en maakt gelijk bij 17-17. Een ace van Desmet zorgt dat de Dragons met 20-18 de slotfase van de eerste set ingaan. Een spectaculaire rally brengt echter Oekraïne op setpunt en die daaropvolgende opslag is een ace. Zo maakt Plotnytskyj er 21-25 van.

De aanwezige supporters krijgen ook in de tweede set powervolleybal voorgeschoteld. Het Oekraïense team profiteert van enkele Belgische foutjes en loopt uit tot 3-7. Zanini grijpt bij 6-10 naar een time-out om even orde op zaken te stellen. De jonge Verwimp doet het uitstekend en de Dragons naderen tot 10-13. Dichter komen de Belgen niet meer, de kloof diept uit tot 15-21. Onder impuls van de supporters knokken de Belgen zich in de slotfase opnieuw in de set. Dat is jammer genoeg net niet voldoende om de set nog binnen te slepen. Opnieuw 21-25 voor Oekraïne.

De beste start in deze derde set is voor de Red Dragons. Enkele spectaculaire acties brengen de jonge Belgen op een 6-4 voorsprong. De loeiharde jumpservices brengen de Belgische receptie in problemen en Oekraïne draait de achterstand om naar een voordeel bij 7-9. De Dragons blijven vechten voor elke bal en elk punt maar Oekraïne is net wat efficiënter. Bij het ingaan van de slotfase van de derde set leiden ze met 16-21. De Belgen knokken zich terug tot 19-21 met een time-out als gevolg. Desmet smasht de Belgen naar de 21-21 gelijkstand. Oekraïne krijgt bij 22-24 een eerste wedstrijdpunt. Dat wordt door Reggers weggewerkt. Een opslagmisser maakt echter een einde aan de comeback van de Red Dragons. Ze verliezen de derde set met 23-25. Oekraïne blijft zo leider in de poule.