Nationale Loterij en Topvolley Belgium slaan handen in elkaar om de fair play in de volleybalsport te bevorderen

06/03/2024

“Het is normaal dat spelers emotioneel uit de hoek komen tijdens een match, maar als die emoties aanhouden, wordt het een fair play-probleem”, Marika Boulanger.

Verbale aggressiviteit, geen respect of zelfs fysiek geweld. Scheidsrechters krijgen soms verwijten dat ze partijdig zijn. Deze problematiek wil Topvolley Belgium België uit helpen. Sinds 2022 werkt de Vlaamse volleybalfederatie samen met de Nationale Loterij om de fair play in de sport te bevorderen. Alle scheidsrechters krijgen nieuwe truitjes met het fair play-logo en de Belgische vlag. Scheidsrechter Marika Boulanger is tevreden over de truitjes: “Ik vind ze prachtig. Ik ben trots om de Belgische vlag zo te mogen dragen.”

Ook het logo van de Nationale Loterij zal zichtbaar zijn op de uitrustingen van alle scheidsrechters. Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij:


“De Nationale Loterij ondersteunt, met de steun van al haar spelers, al sinds 2000 het volleybal in België, goed voor één van de langst lopende samenwerkingen op sportgebied. Als trouwe partner van Volley Belgium, onze nationale volleybalploegen en sinds 2011 ook van onze nationale volleybalcompetitie, dragen we de sport een warm hart toe. Iedereen die een sport in competitieverband beoefent, weet echter dat scheidsrechters een cruciaal onderdeel zijn in een wedstrijd. Zij waken dat alles eerlijk en sportief verloopt. Deze waarden zijn ook voor ons zeer belangrijk, want als Nationale Loterij zorgen wij ervoor dat loterijspelen in ons land, die van nature verantwoord zijn, eerlijk en transparant verlopen. Wij scharen ons dan ook heel graag achter deze krachtige boodschap en zijn trots met ons logo deze knappe truitjes te mogen sieren."

Het logo van de Nationale Loterij verbinden we met het fair play-logo, zodat zowel leden als niet-leden duidelijk waarnemen dat fair play een essentieel aspect is waar Topvolley Belgium en de Nationale Loterij nadruk op willen leggen.

Top