Liam McCluskey bekerwinnaar

02/04/2024

Enkele merkwaardige prestaties van de mannelijke volleyballers in het buitenland.


Zo liet Ferre Reggers zich eens te meer opvallen door met 16 punten (54%) en samen met zijn maatje Ishikawa (18 punten) voor een kleine stunt te zorgen door zich op het terrein van Piacenza (0-3) te plaatsen voor de halve finale van de Italiaanse play-offs. Maar in die halve finales verloren Milaan en Ferre Reggers (13 punten, 44%) hun eerste wedstrijd met 3-1 bij Perugia. In de andere halve finale gaf Trentino (zonder Wout D’Heer) geen schijn van kans aan Monza: 3-0.


In een uitverkochte Maaspoort in Den Bosch won Orion de Nederlandse bekerfinale tegen Limax met 3-0 (25-19, 25-20, 25-18). Pittig detail: ex-Maaseikspeler Liam McCluskey, wekenlang aan de kant met een knieblessure, mocht bij matchbal op het terrein komen en sloeg meteen een ace. Gevolg: de 4de bekerwinst van Orion in haar clubgeschiedenis was een feit.


Nog Belgische successen in Denemarken met coach Dries Hoeyberghs aan het hoofd van Nordenskov. Zijn ploeg hield er in de halve finales wel de spanning in tegen Vestsjaelland, tegen wie het eerst een 2-0 achterstand moest goed maken en ook in eigen zaal leidde de concurrentie met 1-2. Toch won Nordenskov twee keer en dat is goed voor de finaleronde tegen Odense.


In Rusland droeg Sam Deroo (11 punten, 43%) zijn steentje bij tot de eerste zege in de kwartfinale van de play-offs tegen Jenisej: 3-1 met ook dank aan spelverdeler Christianson, Volkov (24p.) en Mikhailov (13 punten).


In Polen verloor P. Warschau (Igor Grobelny) haar laatste competitiewedstrijd met 3-2 tegen Stal Nysa, ondanks een 0-2 voorsprong. In de play-offs is Olsztyn de tegenstander. Belchatov en Kedzierzyn zijn uitgeschakeld.


In Griekenland verloor PAOK Thessaloniki, ondanks 12 punten (35%) van Bram Van den Dries, de halve finale van de beker met 3-1 tegen Olympiakos., dat Milon als tegenstander in de finale treft.

Britt en Laura winnen in de play-offs


Ook bij de vrouwen zijn de play-offs begonnen in Italië met de kwartfinales. Scandicci met Britt Herbots (7 punten, 54%, receptie 57%) had geen moeite om met 0-3 te winnen bij Vallefoglia. Verlies voor Kaja Grobelna (13 punten, 58%) en Chieri, dat tegen Novara met 0-3 onderuit ging. Wel winst voor Laura Heyrman (9 punten, 60%, 3 blocks) en Allianz Milaan: 1-3 bij Pinerolo Egonu was mvp met 27 punten (51%).


In Duitsland won Dresdner (6 punten, 37% voor Nathale Lemmens) de beslissende wedstrijd tegen Wiesbaden met 3-1. Daardoor krijgen we Dresdner – Stuttgart en Schwerin – Potsdam als halve finales van de play-offs.


Silke Van Avermaet (met 5 op 13, 1 ace en 2 blocks) verloor met Mulhouse de Franse bekerfinale tegen Nantes: 19-25, 18-20, 20-25. Amper enkele dagen eerder startten de play-offs en daarin won Silke (8/20, 2 aces, 3 blocks) met haar teamgenoten met 3-2 van Béziers.


In Hongarije speelt Bekescsaba (Dominika Strumilo) voor de derde plaats, nadat het drie keer op rij in de halve finale verloor van KNRC.
In Turkije verloren Belediyespor met coach Vital Heynen 2-3 tegen VakifBank.


In de Griekse play-offs verloor Markopoulo (Lara Nagels twee keer 2 punten) twee keer van Olympiakos: 0-3, 3-1.


In de Roemeense play-offs won Voluntari (met Ilka Van de Vyver als spelverdeelster en 1 ace) met 3-0 tegen Lugoj. En Alba Blaj (met Britt Rampelberg als libero en 26% receptie) haalde het met 0-3 bij Dinamo Boekarest.

(verzameld door Marcel Coppens)


Top