Joppe Van Langendonck en Kyan Vercauteren winnen Future Tornooi in Burundi

15/09/2024

Na zijn schouderblessure heeft Joppe Van Langendonck samen met Kyan Vercauteren een indrukwekkende comeback gemaakt door hun tweede tornooi samen te winnen. Het duo zegevierde in het Future tornooi in Burundi en overklaste hun tegenstanders in elke fase van de competitie.

Van Langendonck blikte trots terug op hun prestaties: “We zijn donderdag gestart met de poulefase tegen Burundi. Vrijdag speelden we de kwartfinale tegen Duitsland en op zaterdag stonden we in de halve finale tegenover een zeer ervaren Sloveens team. De finale speelden we tegen een jong team uit Hongarije.”
Het tornooi verliep volgens de Belgen zonder grote moeilijkheden. "Fysiek staken we er bovenuit en we konden dit doordrukken tegen de andere teams, zelfs ondanks de felle wind die het spel uitdagender maakte."

Bijzonder spannend was de halve finale tegen Slovenië. "We hadden het meeste schrik voor Slovenië. Eén van hun spelers heeft vroeger meegedaan aan toptoernooien zoals de World Tour Finals en meerdere 4-sterrentoernooien,” aldus Van Langendonck. Ondanks de sterke reputatie van hun tegenstander wisten de Belgen ook hier een overwinning te behalen.

Deze overwinning levert belangrijke punten op voor Van Langendonck en Vercauteren, punten die essentieel zijn om zich te kwalificeren voor toekomstige internationale toernooien. 
Het duo kijkt met vertrouwen uit naar hun volgende tornooi, waarbij hun sterke fysieke vorm en het herwonnen vertrouwen na Joppes blessure hen een team maakt om in de gaten te houden.

Top