Bram Van den Dries naar halve finale in Griekenland

05/03/2024

Goed nieuws voor Dries Hoeyberghs: hij kreeg een contractverlenging bij Nordenskov voor één jaar en een optie voor nog een bijkomend seizoen. Zijn ploeg verloor echter haar laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 1-3 tegen Vestsjaelland en eindigt daardoor op de tweede plaats in het klassement. In de play-offs speelt Nordenskov tegen het nummer 7, Middelfart.


Succes voor Bram Van den Dries in de laatste reguliere competitiematch, waarin PAOK Saloniki met 0-3 won van Finikas dankzij 16 punten (60% en 3 aces) van de Belg. Doordat Milon onverwachts een puntje haalde op die laatste speeldag eindigde PAOK op de vierde plaats, waardoor ze in de play-offs leider Panathinaikos krijgt voorgeschoteld. Olympiakos – Milon is de andere halve finale.


Ook in Italië was het de laatste speeldag van de reguliere competitie. Wout D’Heer (8p – 33% - 3 blocks) kreeg volle speelruimte bij Trentino, maar moest de winst (1-3) laten aan Padua met Mathijs Desmet (15p – 47%). Milaan stuntte dan weer met 3-2 winst tegen Perugia. Ferre Reggers scoorde 14p (24%). Kwartfinales van 6 tot uiterlijk 27 maart tussen Trentino – Modena; Civitanova – Monza; Perugia – Verona; Piacenza – Milaan. 


In Rusland winst van Zenit Kazan (zonder Sam Deroo): 0-3 tegen Ugra.


In Kroatië verlies van Mladost Kastela (met Simon Luka Vlahovic): 3-0 tegen Centrometal.


Geen winst voor Tursad (François Lecat): 3-0 bij Ziraat Bankkart.


In Nederland liet Orion (nog steeds zonder Liam McCluskey) een 2-0 voorsprong in de playoffs teloorgaan tegen Draisma Apeldoorn, maar het kwalificeerde zich wel voor de halve finales.


In Zweden won coach Bart Janssen met Sodertelje: 3-1 tegen Uppsala.


Lise Van Hecke viert in Japan


Grote verrassing in Japan, waar Queenseis met Lise Van Hecke (35p – 50%) met 3-2 won tijdens de kwartfinales tegen haar ex-ploeg Hitsamatsu. De beste prestatie ooit voor Queenseis, dat in de halve finale met 3-0 onderuit ging bij Saitama Ageo Medici.


In Italië stonden Britt Herbots (8p. - 33%) en Kaja Grobelna (14p – 34%) tegenover mekaar. Scandicci haalde het met 1-3 bij Chieri. Een 3-2 zege van Milaan (Laura Heyrman 3p – 50%) tegen Rome. En Dominika Sobolska (4p – 50%) verloor met Busto Arsizio met 3-1 tegen Cuneo.


In Roemenië speelden Britt Rampelberg (0-3 winst van Alba Blaj bij Bacau) en Ilka Van de Vyver (3-1 winst van Voluntari tegen Constanta) amper één set. Freya Aelbrecht (6p – 46%) speelde langer maar verloor met haar coach Julien Van de Vyver en Targu Mures wel met 3-0 tegen CSM Boekarest.


Lara Nagels (4p – 50%) won met Markopoulou met 3-1 tegen Thiras.


Tursa en Vital Heynen waren in Turkije niet opgewassen tegen Halkbank (0-3).


In Hongarije moet Dominika Strumilo een vijfde beslissende wedstrijd spelen in de kwartfinale van de play-offs, nadat haar ploeg Bekescsebai de vierde match verloor van Ujpest en de onderlinge stand daardoor 2-2 bedraagt.


Tegen leider Nantes kon zelfs een uitstekende Silke Van Avermaet (12p – 50%) met Mulhouse niet opboksen (1-3). Het blijft vierde staan in Frankrijk. 

Top