Het Europees volleybalkampioenschap bij de vrouwen komt naar Gent!

Haal alles uit je verblijf in Gent en ontdek hier alles wat je moet weten over deze stad.

De stad Gent

Gent is een prachtige stad in het hart van België met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een stad van contrasten, waar middeleeuwse gebouwen samengaan met moderne architectuur. Het historische centrum met haar prachtige grachten, pittoreske pleinen en indrukwekkende kathedralen is een lust voor het oog. Naast haar fascinerende geschiedenis biedt Gent ook een bruisend gastronomisch scène, ambachtelijke brouwerijen en een levendige studentensfeer. Of je nu houdt van cultuur, winkelen, wandelen of lekker eten, Gent heeft voor elk wat wils. Het is een stad die je moet zien en ervaren om haar ware schoonheid te begrijpen.

Locatie van de poulematchen

Topsporthal Gent

  • Zuiderlaan 14, 9000 Gent


Mobiliteit

Met de wagen

Neem de autosnelweg E40 richting Gent. Neem afrit 14 Gent Expo. Laat het Holiday Inn Hotel en de Expo aan uw rechterkant liggen. Vervolg rechtdoor over het rondpunt richting “R4 Zelzate”. Over de brug en langs de vaart volg je deze gedurende 2,8 km om dan rechts af te slaan richting “Blaarmeersen”. De Topsporthal Vlaanderen is gelegen juist voor de inrit van het Sport- & Recreatiecentrum Blaarmeersen.

Met het openbaar vervoer

Met de trein spoor je naar het treinstation Gent Sint-Pieters. Op busperron 8 neem je de bus 19 rechtstreeks naar de Blaarmeersen. Afstappen doe je best aan de halte ”Topsporthal Vlaanderen” (haltenummer 201650) aan de ingang van het Sport- en Recreatie-gebied De Blaarmeersen.
Van aan de Topsporthal Vlaanderen is het stadscentrum rechtstreeks bereikbaar met bus 38 of 39.

Met de taxi? Ga voor elektrisch!

Een taxi van aan de standplaats aan het Gent Sint-Pieters station kost normaal 8 euro.
In samenwerking met Stad Gent en met de Gentse taxi-ondernemers heeft Bond Beter Leefmilieu een sensibiliseringscampagne op poten gezet waarbij ze burgers willen aansporen om bij gebruik van een taxi te kiezen voor elektrisch vervoer. Op www.elektrischetaxis.be staan alle Gentse taxi-ondernemingen die elektrische taxi's aanbieden. Deze zijn niet duurder dan gewone taxi's, veroorzaken geen luchtvervuiling, maar zijn wél even comfortabel. Samen houden we onze Gentse lucht proper!

Topactiviteiten in Gent

Als je in Gent bent, zijn er zoveel geweldige plekken om te bezoeken dat het moeilijk kan zijn om te weten waar je moet beginnen! Hier zijn de top 3 plaatsen die je moet bezoeken als je in Gent bent:

Het historische centrum

Dit is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende architectonische wonderen van de stad, waaronder de Graslei en de Korenlei, de Sint-Baafskathedraal en het Belfort van Gent.

Meer info
Het Gravensteen

Dit middeleeuwse kasteel is een van de best bewaarde vestingwerken in Europa en biedt een geweldig uitzicht over de stad.

Meer info
Het SMAK

Dit museum voor moderne kunst is een van de beste in zijn soort in België en heeft een indrukwekkende collectie hedendaagse kunstwerken van enkele van 's werelds meest bekende artiesten.

Meer info

Genieten in Gent, zo doe je dat!

Gentenaren hebben lekker eten, lekker drinken en worden iedere dag weer omringd door misschien wel de mooiste bouwwerken van heel België. Hieronder vind je twee Gentse specialiteiten terug die je niet mag missen!


Gentse waterzooi

Het bekendste gerecht uit Gent. De naam klinkt misschien een beetje vies, maar het is een van de lekkerste dingen die je hier kunt eten. Het is een warm gerecht dat je als hoofdgerecht eet, een soort soep. Er zit van alles in: kip of vis, groenten, room en aardappelen. Al in de middeleeuwen werd dit gerecht in deze stad klaargemaakt.Gentse neuzen (cuberdons)

Een kegelvormig snoepje in de vorm van een neus. Gentse neuzen heten ze, of cuberdons, en je kunt ze op veel plekken in de stad kopen. Ze zijn vaak paars met frambozensmaak, hard aan de buitenkant en lekker zacht vanbinnen. En het leuke is dat je ze alleen hier kunt kopen, ze worden niet

Top