De finalerondes van het Europees volleybalkampioenschap bij de vrouwen worden gespeeld in Brussel!

Haal alles uit je verblijf in Brussel en ontdek hier alles wat je moet weten over deze stad.

De stad Brussel

Brussel is de hoofdstad van België en de Europese Unie. Het is een diverse stad met ongeveer 1,2 miljoen inwoners die meerdere talen spreken, waaronder Nederlands, Frans en Engels. Het stadscentrum heeft een mix van historische en moderne architectuur, waaronder de Grote Markt, het Atomium en het Europees Parlement.

Brussel is een belangrijk cultureel centrum met een breed scala aan musea, theaters, kunstgalerijen en muziekconcerten. Een ander belangrijk kenmerk van Brussel is dat het de thuisbasis is van vele Europese en internationale instellingen, waaronder de Europese Commissie, de Raad van de Europese Unie en de NAVO. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de stad als een belangrijk centrum voor de internationale diplomatie en politiek.

Al met al is Brussel een fascinerende stad met vele culturele, historische, culinaire en politieke trekpleisters.

De finalerondes worden gespeeld in Paleis 12.

Paleis 12 is een concertzaal en evenementenlocatie in Brussel, die zich bevindt op de Heizelvlakte. Met een capaciteit van 15.000 mensen is Paleis 12 de grootste evenementenlocatie van België. Het biedt plaats aan een breed scala aan evenementen, zoals concerten, beurzen, conferenties, feesten en sportevenementen. Het gebouw beschikt over geavanceerde technische faciliteiten en is ontworpen om akoestisch uitstekend te zijn, zodat zelfs de meest veeleisende evenementen er kunnen plaatsvinden.

Paleis 12

  • Av. de Miramar, 1020 Bruxelles


Mobiliteit

Met de wagen

E40/ E19 - GENT / BERGEN / CHARLEROI. -> Neem de Ring RO, richting Zaventem - Namen. Neem op de Ring afrit 7A en volg de borden 'Expo'.

E19/ E411/ E40 - ANTWERPEN / NAMEN / LUIK. -> Neem de Ring RO, richting Gent - Oostende (E40) Neem op de Ring afslag 7A en volg de borden 'Expo'.

A12 - ANTWERPEN / BOOM. -> Neem de Ring RO, richting Gent - Oostende (E40) - Bergen / Charleroi (E19) Op de Ring neemt u afrit 7A en volgt u de borden 'Expo'.

Met het openbaar vervoer

Er zijn verschillende tram-, metro- en buslijnen beschikbaar om Palais 12 te bereiken.

Bus: u pakt best bus 83 'Paleis 12'

Metro: u pakt best metro 6 'Heizel'

Tram: u pakt best tram 3 'Esplanade' of tram 7 'Heizel'


Toegangsplan Paleis 12

Topactiviteiten in Brussel

Als je in Brussel bent, zijn er zoveel geweldige plekken om te bezoeken dat het moeilijk kan zijn om te weten waar je moet beginnen! Hieronder vind je de top 3 plaatsen terug die je moet gezien hebben als je in Brussel bent:

Het Atomium

Het iconische bouwwerk van Brussel is een absolute must-see. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en heeft verschillende tentoonstellingen en activiteiten binnenin.

Meer info
De Grote Markt

Het hart van Brussel en een UNESCO-werelderfgoedlocatie. De prachtige gotische gebouwen en historische architectuur maken het tot een van de meest pittoreske plekken van de stad.

Meer info
Het Koninklijk Paleis van Brussel

Dit imposante gebouw is de officiële residentie van de Belgische koning en ligt in het centrum van de stad. Het paleis is slechts een paar weken per jaar geopend voor het publiek, dus zorg ervoor dat je de data controleert voordat je gaat.

Meer info

Genieten in Brussel, zo doe je dat!

Het culinaire aspect van Brussel is zeer divers en gevarieerd, aangezien het de hoofdstad is van België en de Europese Unie. Hieronder vind je enkele Brusselse specialiteiten terug die je niet mag missen!

Brusselse wafels

Brusselse wafels zijn een heerlijke lekkernij die oorspronkelijk uit België komen. De wafels staan bekend om hun luchtige, knapperige textuur en hun vierkante vorm met diepe groeven. Ze worden vaak geserveerd met toppings zoals slagroom, fruit of chocoladesaus. In tegenstelling tot Luikse wafels, zijn Brusselse wafels niet zoet van zichzelf. Ze worden daarom vaak gezoet met toppings zoals poedersuiker, siroop of fruit.


Brusselse chocolade

De Brusselse chocolade is wereldberoemd vanwege zijn kwaliteit en vakmanschap. Het staat bekend om de productie van hoogwaardige chocolade, met een hoger percentage cacao dan veel andere soorten chocolade. Veel Belgische chocolatiers zijn gevestigd in Brussel en gebruiken traditionele methoden en ingrediënten om hun chocolade te maken. Chocolade is een belangrijk onderdeel van de Belgische cultuur en wordt vaak beschouwd als een nationaal symbool. Er zijn ook verschillende chocoladewinkels en musea in Brussel, waar bezoekers kunnen genieten van de unieke smaak van Brusselse chocolade en meer kunnen leren over de geschiedenis en tradities van het maken van chocolade in België.

Top