Young Yellow Tigers Bereiken Final Four en Kwalificeren zich voor WK 2025

13/08/2024

In een spannende confrontatie met Kroatië op het Europees Kampioenschap 2024 hebben de Young Yellow Tigers zich verzekerd van een plek in de Final Four én een rechtstreekse kwalificatie voor het WK 2025.

De wedstrijd begon gelijk opgaand, met twee sets die beiden meer dan een uur in beslag namen. De eerste set werd nipt gewonnen door de Young Yellow Tigers met 25-23, maar Kroatië vocht hard terug en trok de tweede set naar zich toe met eenzelfde spannende score van 23-25.

De derde set bleek echter het kantelpunt in de wedstrijd. De Young Yellow Tigers kwamen stormachtig uit de startblokken en bouwden snel een voorsprong op van 8-3. Ze lieten hun greep op de set niet meer los en breidden de voorsprong verder uit naar 16-6 en later 21-8. Uiteindelijk pakten ze de set overtuigend met 25-13.

Ook in de vierde set zetten de Belgische meisjes hun dominante spel voort. Ze liepen al snel uit naar 8-5 en bouwden hun voorsprong gestaag uit naar 16-9. De Kroatische tegenstanders hadden geen antwoord op het sterke spel van de Tigers, die de set en daarmee de wedstrijd afsloten met een overtuigende 25-14 overwinning.

Dankzij deze knappe prestatie plaatsen de Belgian Young Yellow Tigers zich niet alleen voor de Final Four van het EK 2024, maar ook rechtstreeks voor het WK 2025. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze getalenteerde ploeg, die nu enkele dagen de tijd heeft om zich voor te bereiden op de halve finales.