Young Red Dragons nog steeds in de running voor Final Four op het EK

16/07/2024

De Young Red Dragons zijn goed op weg in hun huidige tornooi, en de teamspirit is sterker dan ooit. We spraken met Mieke Moyaert, de head coach van de Young Red Dragons, over de recente prestaties van het team en de uitdagingen die hen nog te wachten staan op dit Europees Kampioenschap. Moyaert deelt haar tevredenheid en kijkt vooruit naar de komende wedstrijden.

Vier overwinningen op vijf wedstrijden

Met vier overwinningen op rij is Moyaert zeer tevreden over de prestaties van haar team. “We verloren tot nu toe enkel maar van Slovenië, alle andere wedstrijden wisten we winnend af te sluiten. Vooral de overwinning tegen Tsjechië was echt wel een mentale opsteker voor de groep,” vertelt Moyaert. “Die overwinning was op voorhand niet ingecalculeerd. Niet dat we er niet in geloofden, maar we wisten dat het een echt sterke tegenstander ging zijn. Ik ben dan ook trots op hoe de spelers zich aan de tactische afspraken hebben gehouden, gecombineerd met een sterke servicedruk."

Deze onverwachte zege tegen Tsjechië heeft een positieve invloed gehad op het team. “De jongens hebben echt een goed niveau gehaald. Ik durf zeker ook zeggen dat we aan het groeien zijn in het tornooi. En dat zijn leuke vaststellingen,” aldus Moyaert. 

Vooruitkijken: Italië en Spanje

De volgende uitdaging voor de Young Red Dragons is Italië, een tegenstander die volgens Moyaert aan een zeer sterk tornooi bezig is. “Dit wordt echt wel niet simpel, zeker als je ziet over welke kwaliteiten die ploeg beschikt,” waarschuwt ze. Daarnaast is er ook nog Spanje, een team dat tijdens het WEVZA-toernooi al voor moeilijkheden zorgde bij ons. “Spanje mogen we ook echt niet onderschatten. Dus ik hoop dat we tegen één van die twee ploegen kunnen stunten en dan is er veel mogelijk. Maar we zijn echt niet kansloos tegen die ploegen, maar dan zal alles top moeten zijn.”

Moyaert is niet alleen tevreden over de prestaties op het veld, maar ook over de teamdynamiek. “Globaal ben ik echt heel tevreden van wat deze groep doet op en naast het veld. Iedere speler vervult zijn rol schitterend. Ook de jongens die minder op het veld staan, vervullen een belangrijke rol en dat wou ik zeker nog vermelden.”

Top