Een zomer vol beachvolleybal

29/03/2023

Na een succesvolle editie vorige zomer, komen de Geberit Beachtour en de Vlaamse Beachtour terug! Vanaf april zullen de eerste toernooien van de Vlaamse Beachtour plaatsvinden. In mei start de Geberit Beachtour dan weer. En hoewel de structuur een beetje veranderd is, blijft de algemene boodschap gewoon hetzelfde: volleyballen en plezier maken!

Geberit Beachtour
Op 6 mei wordt het startschot van de Geberit Beachtour gegeven, dat zijn de vernieuwde Belgische kampioenschappen voor het beachvolleybal. En die zitten dit jaar net iets anders in elkaar dan voorgaande edities: de top 12 neemt het tegen elkaar op in de Pro Tour (niveau 1). Dat is de competitie met de 12 beste teams. De volgende 12 teams spelen in de Challenger Tour (niveau 2). De winnaars van die Challenger Tour, krijgen een ticket voor de Pro Tour de week erna. Het team dat op de laatste plek eindigt in de Pro Tour, speelt de week erna in de Challenger Tour. Het is dus een competitie waar je de heel tijd kan stijgen en dalen.
We organiseren 10 toernooien in 10 verschillende steden in Vlaanderen. De finales van de Geberit Beachtour worden op 12, 13 en 14 augustus gespeeld en zullen net zoals vorig jaar plaatsvinden op het Brusselse Muntplein. Daarbij wordt uiteraard ook de nodige randanimatie voorzien! Kan je er niet bij zijn? Geen zorgen! De finales worden namelijk ook uitgezonden op Eleven Sports.


Vlaamse Beachtour
Ben je zelf gebeten door beachvolleybal en wil je het eens uitproberen? Check, want ook de Vlaamse Beach Tour komt terug deze zomer! Vanaf april tot en met juli worden er in meer dan 30 verschillende Vlaamse steden en gemeentes wedstrijden georganiseerd. In de Vlaamse Beach Tour heb je divisie (niveau 3) en provinciaal (niveau 4). Ook het Vlaams Jeugdkampioenschap U14, U16 en U18 én learn2beach vallen onder de Vlaamse Beachtour. Iedereen die wil meedoen, kan zich daarvoor inschrijven. Let wel op: het maximaal aantal inschrijvingen hangt af van het aantal beschikbare velden per locatie. Check dus zeker de kalender, je eigen agenda en die van je teamgenoot en schrijf je zo snel mogelijk in voor de wedstrijden die bij jou in de buurt plaatsvinden!

Volg ons zeker ook op Facebook (Geberit Beach Tour) en Instagram (Belgianbeachvolley). Meer informatie over de Geberit Beachtour en Vlaamse Beachtour? Je vindt alle informatie via belgiumbeachvolley.be


Top