Yellow Tigers winnen openingsmatch op WK

24/09/2022

De Yellow Tigers zijn meteen foutloos gestart aan het wereldkampioenschap volleybal in Arnhem. In de eerste wedstrijd van de groepsfase konden ze zonder al te veel problemen Puerto Rico met 3-0 opzij zetten. De jarige Britt Herbots werd met 25 punten topscoorder.

Herbots open met enkele rake services en punten de Belgische dans op het WK. De foutenlast wordt door de Belgen tot een minimum beperkt en al snel lopen ze uit naar een 13-8 voorsprong. De Puerto Ricanen lijken nog dichterbij te sluipen tot op een puntje. De Yellow Tigers schakelen meteen een versnelling hoger om de openingsset met 25-15 te winnen.

In de tweede beurt maakt Puerto Rico de beste start. De Yellow Tigers krijgen ondanks een sterke Herbots de kloof niet meteen gedicht. Langzaamaan kruipen de Belgen dichterbij en op een 22 gelijkstand valt alles te herdoen. Via Lemmens en Van Avermaert winnen de Yellow Tigers ook set 2, met het kleinste verschil, 27-25.

Ook in de derde set blijven de bordjes lang gelijk hangen. Beide teams houden elkaar met rake smashes in evenwicht. Het wordt voor de Belgen gelukkig geen scenario zoals in de tweede set. Bij 11-11 is het nog spannend maar vanaf dan lijken de Tigers helemaal onder stoom. Zonder enig probleem stomen ze door naar 25-11 winst. Opdracht volbracht.

Morgen nemen de Yellow Tigers het om 13u op tegen Kenia. De wedstrijd is opnieuw live te bekijken op Sporza.
Eindstand België – Puerto Rico: 3-0 (25-15, 27-25, 25-15)
België: Herbots (25), Janssens (14), Van Avermaet (10), Van de Vyver (6), Lemmens (5), Van Gestel (2), Van Sas, Guilliams, Demeyer

Top