Yellow Tigers winnen eerste oefenwedstrijd tegen Bulgarije

09/05/2024

Met een 3-1 overwinning zijn de Yellow Tigers goed gestart aan de zomer campagne. Tijdens een 4-daagse stage in Sofia, speelden de Tigers vandaag tegen Bulgarije, morgen ontmoeten ze Oekraïne en zaterdag opnieuw Bulgarije.

De Belgische dames starten goed aan de wedstrijd met Britt Fransen als enige nieuwkomer naast setter Krenicky, Herbots-Stragier, Van Avermaet en opposite Martin, libero: Rampelberg. Bulgarije bereid zich voor op de nakende start van de Volley Nations League en staan al wat verder in hun voorbereiding. Maar toch toonden de Yellow Tigers hun gekende vechtlust en met goed blok-defense werk kwamen ze via 24-26 en 16-25 op een 0-2 setvoorsprong. Moment ook waarop quasi de volledige basiszes werd vervangen en ook youngsters Radovic, Cos & Koulberg in de ploeg kwamen. Na een moeilijke start bracht de ingevallen Nagels aan service toch nog de setwinst en meteen 0-3 wedstrijdwinst binnen.

In de vierde set roteerde de bondscoach gretig verder met ook Debouck en Van Sas in de basis, deze set ging met 28-26 naar Bulgarije.

Morgen dus volgende oefenwedstrijd tegen het sterke Oekraïne. De wedstrijd zaterdag kan je bekijken via de livestream: https://www.youtube.com/watch?v=oaKXP5-IkXs&ab_channel=BulgarianVolleyballFederation

Top