Yellow Tigers verslaan Zweden in de FIVB Challenger Cup

04/07/2024

In de Europese clash tussen België en Zweden op donderdag, vierden de Belgen een 3-0 overwinning (25-16, 25-23, 25-22) tegen Zweden, voornamelijk door hun sterke spel aan de opslaglijn, met 5 aces tegenover 1, en in blokkeren, met 9 blokpunten tegenover 6.

Zweden maakte ook meer ongedwongen fouten dan België, 19 tegenover 12. Beide teams moesten het stellen zonder hun topscorers Britt Herbots en Isabelle Haak op het veld. De Belgische aanvalster Manon Stragier stond bovenaan de lijst met 17 punten. Middenaanvalster Britt Fransen maakte indruk met vijf kill blocks, goed voor nog eens 12 punten bij de overwinning, terwijl opposite speler Pauline Martin eindigde met 11 punten. Anna Haak, de oudere zus van Isabelle, leidde de score voor Zweden met 15 punten. De andere buitenaanvaller, teamkapitein Alexandra Lazic, voegde nog eens 14 punten toe.

Dit was de tweede keer in de geschiedenis dat België zich plaatste voor de halve finales van de Challenger Cup. De eerste keer was in 2022, toen ze doorgingen naar de finale om zilver te claimen.

"We speelden niet ons beste volleybal in de halve finale van de CEV European Golden League (tegen Zweden), dus het was gewoon terugkeren naar ons eigen spel en het tactische plan volgen. Vandaag heeft dat zich uitbetaald, dus we zijn erg blij," vertelde Pauline Martin aan VBTV na de wedstrijd. "We moeten meer wennen aan het samen spelen, minder fouten maken en ervaring opdoen als individuen en als team."

Top