Yellow Tigers sluiten historisch 2022 af op 11de plek

21/12/2022

Onze nationale teams behaalden in 2022 heel wat successen. Zo eindigden de Yellow Tigers het WK op een historische 9de plaats en kwalificeerden de Red Dragons zich voor het EK2023.

In 2023 vindt het Europees Kampioenschap voor de Yellow Tigers plaats in Gent en Brussel. Dat zullen ze aanvatten als 11de op de wereldranglijst én als 7de op de Europese ranglijst. In de periode mei-juni zijn ze ook in België aan het werk tijdens de European Golden League.

De Red Dragons plaatsten zich na winst tegen Estland en de Faeröer Eilanden voor het Europees Kampioenschap, dat ze in Italië zullen afwerken. Ook de Red Dragons kan je in eigen land aanmoedigen tijdens de European Golden League.

Daarnaast kunnen de Young Red Dragons terugblikken op een fantastische zomercampagne. Zo werden de U20 jongens 4de op het EK en sluiten ze 2022 af als 2de op de Europese ranglijst. Op de wereldranglijst staan ze als U21 zelfs 5de!

Ook in het zand presteerde het U19 team, De Hert – Vercauteren uitstekend. Zij behaalden een 9de plek op het WK!

Het nieuwe jaar wordt alvast volleyballend ingezet door de U17 Young Yellow Tigers en U17 Young Red Dragons. Zij spelen een EK kwalificatietoernooi. De jongens reizen af naar Italië, de meisjes naar Duitsland.

Top