Yellow Tigers niet opgewassen tegen efficiënt Oekraïne

21/08/2023

Voorlopig nog geen derde overwinning voor de Belgen. In deze derde wedstrijd op het Europees Kampioenschap bleek Oekraïne een maatje te groot.

De beste start is voor Oekraïne, de Tigers zijn nog niet op toerental. Ze zetten de Belgen met listige opslagen meteen onder druk. Britt Herbots toont haar kunde met enkele rake smashes. Het publiek veert recht in de tribunes na enkele verdedigingen door Rampelberg. De Tigers hebben moeite met scoren en dat lukt bij Oekraïne vrij aardig. Ook de Belgische foutenlast neemt toe. De kloof kan niet meer gedicht worden, de eerste set gaat naar Oekraïne met 18-25.

Ook in de tweede set missen de Belgen hun start. Het Oekraïense spel is net wat kwalitatiever en ze lopen uit naar 9-12. Via Van Avermaet komen de Tigers terug in de wedstijd. Het is razend spannend en het publiek neemt de Belgen op sleeptouw. Janssens is attent aan het net en blokt bijna elke bal. De Belgen lijken af te stevenen op setwinst maar op het eind maakt Oekraïne een ongelooflijke comeback. Ze winnen de set met het kleinste verschil, 23-25.

De Tigers zijn bij aanvang van de derde set meteen bij de pinken. Ze starten sterk, maar Oekraïne beent meteen bij. Kunst en vliegwerk in verdediging, gecombineerd met tactisch vernuft aan het net is wat de Belgen in de wedstrijd houdt. Bij de supporters gaan alle handen op elkaar bij elk Belgisch punt. Oekraïne duwt het gaspedaal in en neemt afstand van de Yellow Tigers. De Belgen krijgen de kloof niet meer gedicht. De set en de match gaat naar Oekraïne.

Morgen nemen de Belgen het om 20u op tegen Polen.
Eindstand België – Oekraïne: 0-3 (18-25, 23-25, 23-25)

Top