Yellow Tigers met een gewijzigde kern naar de Challenger Cup

01/07/2024

De Yellow Tigers starten deze week met het tweede deel van hun zomercampagne. Na een succesvolle eerste campagne, waarin ze deelname aan het WK volgende zomer veiligstelden en de Final Four van de European Golden League bereikten, zetten ze nu koers naar de Filipijnen voor de Challenger Cup. Hier zal een vernieuwd België kansen geven aan de opkomende generatie speelsters.


Doel: Volley Nations League

Eindwinst in de Filipijnen betekent een rechtstreeks ticket naar de Volley Nations League (VNL) volgend jaar zomer. Hoewel ze al 99% zeker zijn van een plaats in de VNL dankzij hun uitstekende positie op de wereldranglijst, blijft de eindwinst een doelstelling.


Veranderingen in de Kern

Silke Van Avermaet en Britt Herbots nemen welverdiende rust na een lang seizoen en zullen niet afreizen naar de Filipijnen. Charlotte Krenicky zal ook niet deelnemen aan de Challenger Cup vanwege een recente polsoperatie. Deze afwezigheden bieden echter kansen aan nieuwe talenten om zich te bewijzen.


Confrontatie met Zweden

In de kwartfinale treffen de Tigers Zweden, de ideale kans om revanche te nemen voor de verloren halve finale van de European League. Dit wordt de 11e confrontatie tussen beide teams in de afgelopen twee zomercampagnes. Coach Kris Vansnick merkt op: "Zweden heeft geen geheimen meer voor ons. Zonder hun sterspeelster Isabella Haak maken we zeker kans om een goede prestatie neer te zetten. We hopen hen te verrassen met enkele nieuwe gezichten in onze basis."


Do or Die

De eerste wedstrijd is meteen cruciaal: bij verlies keren de Tigers onmiddellijk terug naar België, maar bij winst bereiken ze de halve finale en strijden ze minimaal om de bronzen medaille. "We trekken met een open vizier naar de Challenger Cup en gaan in elke wedstrijd 110% voor de overwinning," zegt Vansnick. "De Tigers hebben in het verleden al laten zien dat ze vastberaden en veerkrachtig zijn, en dat zal in dit tornooi niet anders zijn."


S: Elise van Sas, Lien Van Geertruyden

OPP: Pauline Martin, Saar Bertels

OH: Manon Stragier, Kaat Cos, Nel Demeyer

MB: Britt Fransen, Anna Koulberg, Anke Waelkens, Charline Humblet

LIB: Britt Rampelberg, Noor Debouck

Top