Yellow Tigers klaren in drie sets de klus tegen Argentinië

05/10/2022

Van de Vyver opent de wedstrijd vanaf de servicelijn met meteen een goede opslag waar Herbots van profiteert. Rampelberg en Van Gestel staan uitstekend receptie te pakken en zetten Van de Vyver in een zetel, die vlot haar aanvalsters bedient. Beide teams houden elkaar echter in evenwicht, 10-9 voor de Yellow Tigers. De Belgen schakelen een tandje hoger en maken vier punten op rij om op 13-9 voorsprong te komen. Het Argentijnse aanspeelpunt is hoofdaanvalster Mercado, maar ook zij komt moeilijk tot scoren tegen de sterk verdedigende Belgen. Van Gestel doet haar duit in het zakje met een listige plaatsbal, 16-10 voor België. Ook de ingevallen Van Sas vindt gemakkelijk haar aanvalsters. Herbots smasht de 23-15 op het scorebord. Op 24-16 krijgen de Belgen een eerste setpunt. Een Argentijnse toetsfout sluit de eerste set af, 25-16.

Luid aangemoedigd door de afgereisde Belgische fans, lopen de Tigers uit naar 5-1. Argentinië vecht zich echter meteen terug naar 5-5 en benut de challenges ten goede. Ze lopen uit naar 5-9. Halverwege de tweede set leiden de Argentijnen nog steeds, maar kruipen de Belgen dichterbij, 12-14. Herbots brengt de Tigers met haar 20ste punt langszij op 16-16. Lemmens doet daar met twee aces op rij een schepje bovenop en zo ontstaat een twee puntenkloof in Belgisch voordeel. Met een gelukt blok en twee grandioze opslagen door Van Avermaet lopen de Tigers nog verder uit tot 22-19. Janssens blokt de Belgen op setpunt, 24-22. Een perfecte set-up door Van de Vyver brengt Herbots hoog aan het net, die de bal loeihard touché slaat, 25-23 en 2-0 voor België.

De Argentijnen zijn aan een sterke wedstrijd bezig en blijven ook in de openingsfase van set drie aanklampen, bij 7-7 wordt het knokken om een voorsprong bijeen te sprokkelen. Van Gestel is attent aan het net en brengt de Belgen op 10-9. Bij 13-15 voor de Argentijnen neemt coach Vande Broek een time-out om de tactische afspraken nog even te overlopen, met resultaat want de Belgen dichten de kloof meteen. De Yellow Tigers bezorgen zichzelf wat ademruimte in de slotfase van de derde set, 19-17. Bij 22-22 valt alles te herdoen en maken de Belgen zich in de time-out klaar voor drie belangrijke punten. Opnieuw Marlies Janssens zet de Belgen met een gelukt blok op wedstrijdpunt, 24-22. Argentinië werkt dat punt nog weg maar het tweede westrijdpunt is wel raak, Janssens smasht de bal loeihard binnen de lijnen. Klus geklaard, 25-23 en 3-0.

België – Argentinië: 3 – 0 (25-16, 25-23, 25-23)
België: Herbots (28), Lemmens (5), Van Gestel (7), Janssens (10), Van de Vyver, Van Avermaet (7) en Rampelberg (libero)
Kwamen in: Van Sas, Guilliams (2), Stragier

Top