Yellow Tigers Herstellen en Zetten Stap richting EK na Sterke Overwinning op Denemarken

28/08/2024

De Yellow Tigers hebben opgelucht adem gehaald na een overtuigende overwinning in de EK-kwalificatie tegen Denemarken. In Kortrijk maakten ze hun slipper in Hongarije goed met een vlotte 3-0 zege (25-19, 25-17, 25-23).

De wedstrijd begon met spanning, vooral na de onverwachte nederlaag enkele dagen eerder in Hongarije. Maar de zorgen verdwenen snel toen Pauline Martin haar eerste aanvallen succesvol afrondde. Onder leiding van setter Lien Van Geertruyden, die voor het eerst meedoet met de nationale ploeg, voerden de Tigers het tempo op, wat te hoog bleek voor de Denen.

Na een eenvoudige 25-19 in de eerste set, gaven de Tigers hun tegenstanders geen kans meer. Ook set 2 werd gemakkelijk binnengehaald met 25-17.

In de derde set zorgde de Deense Mikala Mogensen nog voor wat tegenstand, maar supersub Nel Demeyer herstelde de orde met een sterke opslagreeks.
Met deze overwinning zijn de Yellow Tigers weer op koers voor een EK-ticket, wat het slot vormt van een bijna perfecte zomer