Yellow Tigers brengen Gent in extase.

17/08/2023

In een volgelopen Sport Vlaanderen Gent wonnen de Yellow Tigers hun openingsmatch van het Europees Kampioenschap. Hongarije ging voor de bijl met 3-0.

Luid aangemoedigd door de fans komen de Tigers meteen op voorsprong. In een mum van tijd staat het 4-0. De Belgen schakelen meer dan een versnelling hoger en lopen uit naar 11-4. Het Hongaarse team komt amper tot scoren, wat de Belgen wel heel vlot doen. De Yellow Tigers geven de controle niet meer uit handen en winnen met hoogstaand spel de eerste set, 25-16.

Een iets betere start van de Hongaren in de tweede set maar niet voldoende om het de Belgen echt moeilijk te maken. Ze hielden gelijke tred bij tot 4-4 maar de Belgen toonden meteen waarvoor ze gekend staan. Vechtlust en passie. Ze bouwen de gelijkstand om naar een 5-10 voorsprong. En die verdubbelen ze naar het einde van de set toe. Het wordt 25-15 en zo 2-0.

De supporters applaudisseren gretig mee als de Tigers 11-2 uit lopen. Er staat geen maat meer op de Belgen. Ze spelen erg efficiënt en komen niet in de problemen. De Yellow Tigers blijven vol energie elke rally afwerken en maken er zo 23-16 van. Het eerste wedstrijdpunt volgt er na gelukt blok. De fans hijsen zich recht op de banken en zien Hongarije nog enkele punten scoren. Het is Herbots die de winst binnenhaalt.

Vrijdag spelen de Belgen niet, zaterdag nemen ze het op tegen Slovenië.

Eindstand België – Hongarije: 3 – 0 (25-16, 25-15, 25-19)

Top