Wout D’heer mee Italiaans kampioen!

18/05/2023

‘Wout D’heer, beste Belgische speler in het buitenland’. De jury die dit drie weken geleden verkondigde op de Proms, werd even merkwaardig bekeken. Sam Deroo stond toen immers op het punt om Russisch kampioen te worden, terwijl Wout amper op het terrein stond bij het Italiaanse Trentino.

Maar kijk: de tijden veranderden en de tweede middenman van Trentino, Lisinac, moest dringend aan de rug geopereerd worden. Sinds dat moment verdween D’heer nog nauwelijks uit de basisploeg.

Gisterenavond was dat evenzeer het geval in de ultieme finale om de Italiaanse titel tussen zijn club Trentino en Civitanova. Het team van coach Lorenzetti en Wout maakte in de vijfde match en in een uitverkochte zaal korte metten met de concurrentie: een 3-0 zege met 25-20, 25-20 en 25-19.

Het verschil tussen beide ploegen lag enerzijds in de receptie (63-34%) en in het blok (10-6). De 12 punten van Nikolov bij Civitanova volstonden niet. Michieletto scoorde er 17 voor Trentino en ook Wout D’heer blonk uit met drie punten, waaronder liefst twee aces! Grandioze prestatie van onze Red Dragon en absolute felicitaties. Hij zou trouwens nog een jaar bijgetekend hebben bij de Italiaanse kampioenenploeg.

Top