Vooruitblik op het Belgisch Kampioenschap Beachvolley 2024 door Dries Koekelkoren

09/08/2024

Het Belgisch Kampioenschap Beachvolley 2024 keert terug naar de kust! Dries Koekelkoren, organisator van de Belgian Beachvolley Championships, deelt zijn enthousiasme over de locatie en blikt vooruit op de teams die strijden om de titel.

Terugkeer naar het Strand
Koekelkoren is  verheugd dat het kampioenschap weer plaatsvindt op de zeedijk van Nieuwpoort. "Ik ben heel blij dat we terug op de zeedijk, op het strand zitten," zegt hij. Het spelen op het echte zeezand, omgeven door supporters en spelers, geeft het evenement volgens hem een unieke sfeer. "Je voelt ook dat heel veel supporters en spelers komen omdat het weer aan de zee is, dus dat is sowieso wel leuk."

Samenwerking met de Stad Nieuwpoort
De organisatie van het evenement is mede mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking met de stad Nieuwpoort. Koekelkoren prijst de betrokkenheid van Heleen Debehets van de sportdienst en schepen van sport Bert Gunst. 

Favorieten en Outsiders bij de Mannen
Als het gaat om de deelnemende teams, heeft Koekelkoren een aantal favorieten in gedachten. "Bij de mannen denk ik dat de favorieten Vandecaveye/Vandecaveye en Colson/Deroey zijn," merkt hij op, waarbij hij hun sterke prestaties in eerdere tornooien aanhaalt. Ook ziet hij potentieel bij de ervaren teams, vooral in omstandigheden met sterke wind. "Tom Van Walle, die samen met Matthias Blondeel speelt, kan altijd iets extra’s brengen, vooral met zijn ervaring in de wind."

Daarnaast verwacht Koekelkoren dat er enkele verrassingen kunnen komen van outsider teams zoals Berre Peeters en Wout Nuyttens, die recent sterk gepresteerd hebben, evenals Kyan Vercauteren en Alexy Humblet. 

Dames: Torenhoge Favorieten en Concurrentie
Bij de dames verwacht Koekelkoren dat het duo Cools/Van den Vonder als favoriet aan het kampioenschap begint. Hij ziet echter ook sterke concurrentie in Britt Ruysschaert en Isabel Van den Broeck, die twee jaar geleden Belgisch kampioen werden. Daarnaast zouden de selectieteams van de topsportschool, waaronder Jade Van Dean en Youna Coens, evenals Ines Piret en Annelore Bex, een geduchte tegenstand kunnen vormen.
Ook het ervaren duo Els Van de Steene en Maud Catry kan verrassingen leveren, vooral gezien hun ervaring aan zee.

Vooruitzichten en Verwachtingen
Met de wisselende windcondities aan zee verwacht Koekelkoren dat dit kampioenschap voor verrassingen kan zorgen in de uitslagen. "Beachvolleybal aan de zee is toch wel heel anders dan in het binnenland," benadrukt hij, en dit maakt het evenement des te spannender. Fans kunnen zich opmaken voor een weekend vol verrassingen en spannende wedstrijden.

Bekijk het volledige speelschema: https://www.belgiumbeachvolley.be/nl/calendar/527_2024/#Matches

Top