Van Hecke en Grobelny direct tot MVP gekroond

15/10/2024

Het beste nieuws van dit weekeinde kwam uit de wereld van de Belgische vrouwen in het buitenland.

Lise Van Hecke schoot dadelijk de hoofdvogel af in Japan, waar ze met haar nieuwe ploeg Marvelous Osaka dadelijk tot mvp werd uitgeroepen, want in de dubbelconfrontatie tegen Toray Arrows werd twee keer gewonnen en de Waaslandse was er goed voor 22p (45%) en 14p (45%). Nog in Japan moest Kaja Grobelna bij Queenseis nog even revalideren van een blessure. Haar ploeg haalde het met 2-3 in de eerste confrontatie tegen Okayama, maar verloor de tweede match met 3-0.

In Italië goede prestaties van Britt Herbots (8p – 36%) en winst voor haar ploeg Scandicci: 0-3 in Florence. Ook Laura Heyrman (9p – 80% !!!) blonk uit in de 3-0 zege van Milaan tegen Roma. Voor Silke Van Avermaet (2p- 29%) is het bij Busto Arsizio nog even aanpassen en het werd een 1-3 nederlaag tegen Bergamo.

Ook in Duitsland weer knap werk van Nathalie Lemmens bij Dresdner. Met 11 punten (41%) en drie blocks hielp ze haar ploeg in Wiesbaden aan een 1-3 winst. In Erfurt liet Anna Koulberg (7p – 88%) haar klasse zien in het voordeel van Potsdam. Bij Suhl werd Lara Nagels niet opgesteld en haar ploeg verloor met 3-0 tegen Schwerin.

In Polen won GB Lodz gisterenavond met 0-3 bij Opole, zonder dat Sobolska meedeed.

Maar in Frankrijk werden grote ogen getrokken bij de 2-3 winst van Venelles bij topclub Béziers. Britt Rampelberg droeg daar met 50% in receptie flink toe bij.

Simon Plaskie is terug
Bij de mannen mochten we in Duitsland het wederoptreden begroeten van Simon Plaskie (3p – 33%), die meehielp aan de 3-1 zege van zijn ploeg Recycling Berlin (met coach Joël Banks) tegen Friedrichshafen. Met Düren ging het iets minder goed, want de ploeg van Christophe Achten verloor met 3-2 bij Herrsching, ondanks 9p (44%) van Robbe Van de Velde.

Voor 3300 toeschouwers kroonde Ferre Reggers zich met 19p (40%) tot topschutter van Milaan, maar dat was onvoldoende om Trentino te verslaan (1-3). Wel spelgelegenheid bij Wout D’Heer (4p – 20%) in Taranto, maar zijn ploeg verloor wel met 1-3 tegen Padua.

In Polen won Gorzow alweer (2-3 tegen Stal Nysa), hoewel Mathijs Desmet amper op het terrein kwam. Maar Igor Grobelny werd met 20p (45%) niet alleen topschutter bij Kedzierzyn, hij werd in de wedstrijd tegen Belchatow (3-1) ook uitgeroepen tot mvp van de match.

Gemakkelijke 0-3 winst voor Sam Deroo met Zenit Kazan in Rusland tegen Novgorod.

Net zoals voor Tomas Rousseaux in Spanje (3-0 voor Las Palmas tegen Volley Palma), voor Craiova in Roemenië (0-3 tegen Cluj), hoewel Ex-Menenspeler Marin Dukic niet meespeelde.

In Nederland sukkelt Liam McCluskey nog met een blessure, maar ondanks zijn afwezigheid won zijn ploeg Orion met 3-0 tegen Lycurgus.

In Kroatië bijzonder gemakkelijke winst voor Ribola Kastela van Simon Vlahovic: 13-25, 17-25 en 12-25 tegen Sisak.

In Zwitserland verloor Tim Bayet met Lausanne: 0-3 tegen Amriswil.

In Denemarken blijft Nordenskov, de ploeg van coach Dries Hoeyberghs, na drie wedstrijden ongeslagen na een 0-3 winst bij DHV Odense.
(Marcel Coppens)

Top