U20 Yellow Tigers veroveren Brons na spannende vijfsetter op EK

18/08/2024

De U20 Yellow Tigers hebben op het Europees Kampioenschap in Sofia de bronzen medaille veroverd na een spannende vijfsetter tegen Polen. De Belgische volleybalvrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd en wonnen de eerste set met 25-23. Na deze veelbelovende start kwam Polen echter terug en wist de volgende twee sets te winnen met 21-25 en 13-25, wat de situatie voor de Belgen penibel maakte.

Toch toonden de Young Yellow Tigers hun veerkracht en wisten ze zich net op tijd te herpakken. In de vierde set speelden ze overtuigend en wonnen met 25-15, waarmee ze een beslissende vijfde set afdwongen. In deze allesbepalende set namen de Belgen de leiding en lieten ze Polen geen kans meer, met een eindstand van 15-10 en daarmee een overwinning van 3-2 in de troostfinale.

Dit resultaat betekent een succesvol einde van het EK voor de Belgische ploeg, die in totaal zes van hun zeven groepswedstrijden wist te winnen. Hoewel ze eerder in het toernooi verloren van ItaliĆ« in de halve finale en van Turkije in de groepsfase, konden ze het kampioenschap toch afsluiten met een plek op het podium. Turkije wint goud na een spannende vijfsetter tegen ItaliĆ«. 

Top