U18 beachteams keren terug uit Georgië na Europees kampioenschap

22/07/2024

Tijdens het recente EK U18 hebben zowel de meisjes- als de jongensploeg waardevolle ervaringen opgedaan en respectabele prestaties neergezet.


Vervloet - De Clercq eindigen op een  knappe 9e plaats

De meisjes begonnen het toernooi sterk door als tweede te eindigen in hun poule. Hun enige verlies kwam tegen Duitsland, dat uiteindelijk op de derde plaats zou eindigen. In de Round of 24 wist ons vrouwelijk duo een overtuigende overwinning te boeken tegen Estland, wat hun vertrouwen verder versterkte. Echter, in de Round of 16 kwamen ze tegenover een zeer sterk spelend Italië te staan. Ondanks hun harde strijd, verloren ze van de Italianen die uiteindelijk vierde zouden worden in het toernooi.

In de strijd om de negende plaats toonden de meisjes wederom hun doorzettingsvermogen en talent door Letland met 2-1 te verslaan. Dit resultaat onderstreept hun potentieel en belooft veel goeds voor toekomstige competities.


Van de Vijver - Vercauteren eindigen op de 21e plaats

Voor de jongens was het EK U18 een bijzonder leerzaam toernooi. Ze eindigden finaal op de 21e plaats, wat een verdienstelijk resultaat voor hun huidige niveau en ontwikkeling. In hun poule eindigden ze als derde, waardoor ze moesten aantreden tegen Finland, de nummer twee uit een andere poule.
In die wedstrijd tegen Finland kregen de jongens meerdere kansen, maar slaagden er uiteindelijk niet in om de overwinning te pakken en verloren nipt met 2-1, waardoor het tornooi er helaas al op zat voor hun.

Top