Turkije houdt erg sterke Tigers uit kwartfinale

27/08/2023

In een kolkend Paleis 12 konden de Belgische volleybaldames niet stunten tegen het nummer 1 van de wereld. Turkije, onder leiding van een indrukwekkende Vargas, plaatst zich voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap. Maar dat ging allesbehalve van een leien dakje.

De Turkse Vargas toont vanaf het eerste punt waarom ze tot de beste hoofdaanvalsters ter wereld gerekend wordt. Onder impuls van Stragier klampen de Yellow Tigers goed aan. Enkele Belgische foutjes zorgen ervoor dat Turkije kan uitlopen. De Belgen kunnen de achterstand echter stabiliseren tot drie punten. Het signaal voor de Turken om het gaspedaal in te drukken. Met enkele rake smashes halen ze de eerst set binnen.
Het Belgische publiek veert recht wanneer de Tigers in de tweede set op voorsprong komen. De Turken komen moeilijker tot scoren dan in de eerste set. België kan daarentegen wel afwerken en diept de puntenkloof uit. Ze nemen de set helemaal in handen en stormen onder luid applaus door naar setwinst.

In de openingsfase van de derde set start opnieuw Turkije het best. Duidelijk wakker geschud door de Belgische setwinst laten ze er geen gras over groeien. In een mum van tijd staat het 18-10 voor de Turken. De Yellow Tigers krijgen de kloof niet meer gedicht en de derde set gaat naar Turkije.

De Belgen starten opnieuw sterk in de vierde set. Turkije probeert de schade te beperken maar de Yellow Tigers blijven uitlopen. Met gevarieerd spel leggen ze elkaar het vuur aan de schenen. Een superspannende slotfase, met weggewerkte setpunten en matchpunten draait uit in Turks voordeel. Einde van het toernooi voor de Belgen.

Eindstand Turkije – België 3-1 (25-22, 16-25, 25-15, 32-30)

Top