Turkije en Servië staan in halve finales van het Europees Kampioenschap!

30/08/2023

De twee favorieten maakten hun rol waar. Zowel Turkije als Servië plaatste zich voor de halve finale.

Tickets voor de halve finale zijn nog beschikbaar via: eventim.nl 


Meer dan 7500 Turkse en Poolse fans vonden de weg naar Paleis 12. Beurt om beurt losten de supportersgezangen elkaar af.

De Polen nemen de beste start. Met rake smashes en geplaatste opslagen bouwen ze al snel een puntenkloof uit. Onder impuls van de Turkse fans slaat Turkije terug. Ze maken de achterstand ongedaan en lopen op hun beurt uit. Polen kan niet terugslaan. De eerste set gaat met het kleinste verschil naar Turkije.

Hetzelfde scenario in de tweede set. Een vlotte Poolse start wordt ongedaan gemaakt door het Turks aanvalsduo Vargas en Karakurt. De Polen prikken tegen via Stysiak en Rozanski. Turkije speelt echter net wat efficiënter en maakt minder fouten. Ze winnen ook deze set na een spannende slotfase.

Tijdens de derde set trok Turkije het laken definitief naar zich toe. Ze kwamen al vroeg op voorsprong en gaven dat voordeel niet meer uit handen. Zonder al te veel problemen plaatst Turkije zich voor de halve finale. Tegenstander wordt Italië.

Eindstand Turkije – Polen: 3-0 (25-23, 25-22, 25-18)

Ook Servië weet zich te plaatsen voor de halve finales op 1 september. Onder applaus van hun fans versloegen ze een verdienstelijk Tsjechië.

Beide teams starten sterk aan de wedstrijd. Zowel Servië als Tsjechië leggen elkaar het vuur aan de schenen met harde smashes. Ook vanaf de servicelijn doen de speelsters hun werk. Bij het ingaan van de slotfase hangen de bordjes nog steeds gelijk. Tsjechië blijft echter het koelst en wint de eerste set met het kleinste verschil.

Servië is duidelijk wakker geschud en start uitstekend aan de tweede set. Ze lopen al snel enkele punten uit. Tsjechië zoekt de aansluiting maar kan die niet vinden. Stapsgewijs vergroot Servië de voorsprong. Ze behouden de controle en maken er 1-1 van.

De derde set is een herhaling van de tweede. In de vierde set komt Tsjechië weer op de proppen. Bij 10-10 vind Boskovic het welletjes en duwt ze het gaspedaal volledig in. Tsjechië kan niet meer bijbenen. Servië wint zonder al te veel problemen de wedstrijd.

Eindstand Servië – Tsjechië: 3-1 (24-26, 25-17, 25-11, 25-14)

Top