Turkije en Servië staan in EK finale!

01/09/2023

Een uniek moment in aanloop naar de halve finales. Zowel Italië, Turkije, Servië en Nederland verloren nog geen wedstrijd dit toernooi. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap. Daarnaast werden ze ook alle vier groepswinnaar. Twee teams keken vandaag voor het eerst tegen verlies aan. De wedstrijd om de bronzen medaille gaat zondag tussen: Italië en Nederland. Enkele uren later strijden Turkije en Servië om goud. Alle tickets zijn intussen uitverkocht.

De eerste halve finale werd een epische strijd tussen Turkije en Italië. De Italianen verloren dit EK nog geen enkele set. Vandaag was het anders. In een bloedstollende tie-break trok Turkije het laken naar zich toe. Egonu en Vargas waren meer dan op dreef. Ook Sylla deed haar duit in het zakje. De aanwezige fans keken naar wat misschien wel de beste wedstrijd van het EK. Na meer dan 2u volleybal op het allerhoogste niveau sprongen de Turkse fans recht. Ze staan in de finale.
Eindstand Turkije – Italië: 3-2 (18-25, 25-23, 15-25, 25-22, 15-6)

Heel wat Nederlandse fans kwamen hun team in de halve finale aanmoedigen. De Nederlanders namen het op tegen wereldkampioen Servië. Ook deze halve finale was er een met twee gezichten. De Serven namen een heel sterke start, wat Nederland in de eerste set de das omdoet. In de tweede set was het echter de beurt aan Nederland. Ze konden een puntenkloof van maar liefst 9 punten uitbouwen. Daarvan kon Servië niet meer herstellen. Dat doen ze wel in de derde set. Die gaat zonder al te veel problemen naar de Serven. Ook in set vier komen de Serven het sterkst voor de dag. Geen finale voor Nederland.
Eindstand Servië – Nederland: 3-1 (25-21, 15-25, 25-22, 25-21)

Top