Tsjechië plaatst zich na tie-break als vierde voor kwartfinales.

28/08/2023

Zowel Oekraïne als Tsjechië brachten heel wat supporters mee. Die lieten zich tijdens de wedstrijd meer dan horen. Aan het eind van de avond zijn het echter de Tsjechen die aan het langste eind trekken. Zij plaatsen zich voor de kwartfinale.

De beste start is voor Tsjechië. Al vroeg in de wedstrijd slaan ze erin om een vier puntenkloof uit te bouwen. Beide teams leggen elkaar in de luren met listig geplaatste ballen. Ze komen allebei tot scoren maar Oekraïne dicht de kloof op het einde van de eerste set. Met enkele rake opslagen haalt Tsjechië alsnog de set binnen.

Ook in de tweede set zien we een strijd op het scherpst van de snee. Beide coaches leven zich in elk punt in en dat werpt zijn vruchten af. De teams houden elkaar in evenwicht. Pas op het einde wordt het verschil gemaakt. Dezelfde setstand en 2-0 voor Tsjechië.
Oekraïne komt het sterkst voor de dag in de derde set. Ze lopen al snel uit en Oekraïne sluipt niet meer dichterbij. Met een veel efficiënter spel dan in de eerste twee sets wint Oekraïne set drie.

Set vier lijkt een dubbeltje op zijn kant te worden als geen van beide teams echt een voorsprong kan uitbouwen. Oekraïne duwt het gaspedaal in en neemt meer dan een optie op een tie-break wanneer ze 8 punten uitlopen. Tsjechië herstelt niet meer van deze opdoffer, 10-25 voor Oekraïne.

Het Tsjechië van de openingsfase is weer opgestaan. Met rake aanvallen, gelukte verdedigingen wisselen ze met een 8-4 voorsprong van speelhelft en halen ze de winst binnen.

Eindstand Tsjechië – Oekraïne: 3-2 (25-22, 25-22, 20-25,10-25, 15-12)
Koop je tickets voor de kwartfinale nu: eventim.nl