Thuisland Japan verslaat Yellow Tigers in drie sets

22/09/2023

De laatste drie tegenstanders van de Belgen tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi zijn niet van de minsten. In volgorde zijn dat Japan, Brazilië en Turkije. Een zware driedaagse opdracht. Deze middag gaven de Yellow Tigers partij aan Japan. Die waren met 3-0 te sterk voor onze landgenoten.

Coach Vansnick blikt terug op de wedstrijd:
“We speelden vandaag in een uitverkochte zaal voor 10.000 toeschouwers. We kozen opnieuw om te starten in het systeem met de drie middens ifv de ervaring in dit soort wedstrijden tegen Japan. Gedurende de volledige eerste set bleven we de evenknie van een sterkte thuisploeg. Ook de wissels brachten hun meerwaarde. In set 2 verhoogde Japan de opslagdruk waardoor we de eerste 10 punten in één wurggreep zaten. De ploeg bleef echter werken en kregen onze fly aanvallen wel in de wedstrijd met een sterk aanvallende Marlies Janssens. De kloof kregen we niet meer dicht. In set 3 probeerden we opnieuw met Martin als opposite maar Japan bleef verdedigend bijzonder sterk. We kregen een gelijkaardig scenario als set 2, de veer ook een beetje gebroken. Een fantastische eerste set dus waarin de Tigers aan hun maximum speelden. Nu snel recupereren want morgen wacht Brazilië dat vandaag zwaar met 3-0 verloor van Turkije. Must win dus voor Brazilië.”

Eindstand: Japan – België: 3-0 (28-26, 25-18, 25-14)