Stuntwerk van Igor Grobelny en Dries Hoeyberghs

13/12/2023

Bij de mannen zorgden Igor Grobelny en zijn ploegmaats van Project Warschau in Polen voor een stunt door leider Jastrzewski de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen: 3-1 en Igor scoorde bij een aantal invalbeurten 4 punten (33%). Kedzierzyn, de Poolse tegenstander van Knack Roeselare woensdag (20u30) verloor met 3-0 bij Gdansk en staat slechts zevende in het klassement doordat haar twee betere spelverdelers geblesseerd geraakten.

In Denemarken ook stuntwerk van coach Dieter Hoeyberghs, die met een 15-13 in de tiebreak met Nordenskov leider Gentofte een nederlaag toediende, waardoor ze op één punt van de leider naderden.

In Italië won Milaan in een inhaalmatch eerst met 0-3 tegen Monza (Ferre Reggers 9p), maar verloor dan weer in Verona in de tiebreak ondanks 18 punten (41%) van Reggers. Civitanova, de tegenstander van Greenyard Maaseik (dinsdag om 20u30), haalde het met 1-3 tegen Cisterna. Verlies van Trentino (Wout D’Heer twee invalbeurten) bij Modena: 3-1.

Perugia won in Bangalore het WK voor clubs na een 3-0 finalezege tegen het Braziliaanse Minas en dezelfde score in halve finale tegen Halkbank (1ste ref: Wim Cambré).

In Turkije verlies voor François Lecat en Tursad: 0-3 tegen Cisre.

Moeizame 2-3 zege in Rusland voor Zenit Kazan zonder Sam Deroo tegen Kouzbas.

Winst in Griekenland voor Paok Saloniki 3-0 tegen Kifisias. Bram Van den Dries hoopt hersteld te zijn voor de midweekmatch tegen Milaan (Reggers).

Ook geen Liam McCluskey op het terrein in Nederland, waarin Orion (met Held als spelverdeler) wel met 3-0 won van Draisma.

Ook Kaja Grobelna weer mvp
In de CEV Cup won Chieri met 3-0 tegen Zeleznicar en Kaja Grobelna kreeg als topscoorster (19p) opnieuw de erkenning als mvp. Maar in Italië wel een 3-2 nederlaag bij Florence, ondanks 25 punten (46%) van Kaja.

Nadat het in de Champions League zonder Britt Herbots op 66’ brandhout maakte van V. Boedapest, won Scandicci gisterenavond laat met 3-1 de topper tegen Novara (Anne Buijs 12 – 27%)), met Britt (8p 38%) weer goed bezig..

Eenzelfde scenario voor Milaan, dat in de Champions League met 3-1 won van Mulhouse (Laura Heyrman 10, Van Avermaet 9) en zonder Heyrman 0-3 winst bij Cuneo. Busto Arsizio (zonder Sobolska) won met 3-1 tegen Bergamo.

In Duitsland verlies voor Dresdner (3-0 tegen Stuttgart, Nathalie Lemmens 4p – 57%); voor Vilsbiburg (3-1 tegen Münster) met een off-day voor Pauline Martin (5p – 12%). Winst voor Celine Van Gestel (12p – 59%) en Aachen: 3-0 tegen Neuwied.

Queenseis (Lise Van Hecke) verloor in Japan de laatste match van 2023: 1-3 tegen Blue Cats.

Nipte 3-2 winst voor Mulhouse (Silke Van Avermaet 12p – 29% - 3 blocks) tegen Venelles en nipt 3-2 verlies voor Terville tegen Béziers (Elise Van Sas 3p – 25%).

Vital Heynen won in Turkije met 3-0 bij Nilufer tegen Ankara Karayollari.
Verlies in Griekenland voor Markopoulo en Lara Nagels (3p – 33% - 2 blocks): 3-0 bij Thiras.

In Roemenië 3-0 winst voor Alba Blaj (Britt Rampelberg) tegen Lugoj, een 3-0 zege voor Ilka Van de Vyver en Voluntari tegen Bacau. Ook papa Julien haalde een punt met Targu Mures tegen Brasov.

Bekescsaba (Dominika Strumilo) verloor de tiebreak in Hongarije tegen Szent.
(verzameld door Marcel Coppens)

Top