Stuntwerk van Celine van Gestel in Aachen

26/12/2023

Daar is Bram weer !
Terwijl in eigen land de bekerfinalisten voor 10 februari gekend zijn (Knack Roeselare – Decospan Menen bij de mannen en Asterix Avo Beveren – Charleroi), genoot ook coach Dries Hoeyberghs van bekerplezier in Denemarken. In de kwartfinale om de Deense beker won hij met Nordenskov de kwartfinale tegen Middelfart (3-0). Zijn ploeg staat daardoor voor het tweede jaar op rij in de Final Four om de beker. Ikast wordt de tegenstander in de halve finale. In de andere halve finale staan Gentofte en Odense tegenover mekaar.

In Rusland een stevig bevochten 3-0 winst van Zenit Kazan tegen Ugra. Sam Deroo was goed voor 6 punten (33%) en 3 blocks.

In Griekenland was Bram Van den Dries opnieuw present na enkele weken blessureleed. In de CEV Cup kwam hij bij zijn wederoptreden met 5 punten nog niet helemaal tot zijn recht en zijn ploeg PAOK Saloniki verloor ook de terugmatch tegen het Milaan van Ferre Reggers (9p), dat in de volgende ronde het Poolse Zawiercie ontmoet. Maar in de competitiewedstrijd tegen Foinikas verpletterde hij mee de tegenstander met 3-0 dankzij zijn 12 punten (55%) en vooral door vanaf de opslaglijn tijdens de tweede set een 8-0 voorsprong af te dwingen.

Stuntwerk van Celine van Gestel in Aachen

In Duitsland niks dan positiefs over de Belgische vrouwen. Celine van Gestel (14p – 43% - 2 blocks) en haar ploeg uit Aken zorgden voor de grootste verrassing door met 3-2 te winnen tegen topploeg Potsdam. Ook geen probleem voor Pauline Martin (16p – 40%) en Vilsbiburg bij Suhl (1-3). Nathalie Lemmens blonk dan weer uit bij Dresdner met 11 punten aan 70% ! Een duidelijke 3-0 winst tegen Wiesbaden was het gevolg.

Ook in Italië knappe Belgische resultaten met o.a. 6 punten aan 80%, inbegrepen de matchbal voor Laura Heyrman, die mee zorgde voor een 3-0 zege van Milaan tegen Vallefoglia. Terwijl Busto Arsizio (zonder Dominika Sobolska) voor meer dan 5000 toeschouwers verloor bij Conegliano, won Britt Herbots (9p – 36%) bij Scandicci met 3-0 tegen Bergamo. Kaja Grobelna bevestigde eens te meer haar conditie: 22 punten een 53% voor Chieri, dat met 1-3 won bij Casalmaggiore en voor één keer geen mvp werd.

In Frankrijk winst voor Mulhouse (3-0 tegen Chamalières) dankzij o.a. 10 punten (50%) van Silke Van Avermaet. Ondanks één ace van Elise Van Sas bij Terville, toch 3-1 verlies bij Levallois.
In Hongarije verloor Bekesscaba (van Dominika Strumilo) met 0-3 van Kaposvar.

En in Griekenland maakte Lara Nagels zowaar 8 punten (75% !), goed voor een 1-3 zege van Markopoulo bij Lamias.

(Door Marcel Coppens)

Top