Sterke Yellow Tigers verslaan Slovenië

19/08/2023

Twee op twee voor de Belgen tijdens het Europees Kampioenschap. Heel wat fans dosten zich uit in het geel en moedigden de Yellow Tigers luidkeels aan. En dat loont, want ze winnen met 3-1.

Meteen een fantastische start van de wedstrijd. Al vroeg tijdens de eerste set bouwen de Belgen een vijf puntenkloof uit. Er valt amper een foutje te bespeuren bij de Yellow Tigers. Slovenië komt maar moeilijk tot scoren en kan de aansluiting niet maken. Onder luid applaus komen de Belgen op een ruime voorsprong, 14-7. Het Sloveense team prikt af en toe tegen maar kunnen de Yellow Tigers nooit echt in de problemen brengen. Set 1 gaat vlot naar België: 25-18.

De Yellow Tigers blijven op niveau acteren tijdens de tweede set. Slovenië klampt wel aan maar slaat er niet in over te nemen. Halverwege de set staat het 12-8 voor de Belgen. De Slovenen komen iets beter voor de dag en maken het de Tigers moeilijk om de kloof verder uit te diepen. Een efficiënt België wint ook de tweede set, 25-20.

In de derde set krijgen we een heel ander scenario te zien. Slovenië tapt duidelijk uit een ander vaatje en leidt de dans, 13-15. De Belgen proberen stap per stap dichter te komen maar dat lijkt niet te lukken. Een iets hogere foutenlast dan in de eerste twee sets zorgt ervoor dat de Slovenen profiteren. Via Rampelberg en Herbots sluipen de Belgen weer dichterbij. Ook aanvoerder Van Gestel doet haar duit in het zakje. Het is echter toch Slovenië dat de derde set binnenhaalt, 21-25.

Ook de vierde set lijkt een dubbeltje op zijn kant te worden. Na een fantastische rally springen de fans recht in de tribune, het staat 8-8. Op karakter werken de Belgen zich naar 10-8. De Tigers hebben opnieuw hun spelniveau gevonden en vergoten de voorsprong, 14-10. Het publiek schaart zich nu helemaal achter de Belgen. Bij 20-17 maken beide teams zich op voor een spanende slotfase. Slovenië maakt gelijk, 23-23. Van Avermaet brengt de Tigers op wedstrijdpunt! Maar dat wordt door Slovenië weggewerkt. Zo blijft het op en af gaan, tot 30-30. Een ace door Van Gestel en 34-32!

Eindstand België – Slovenië: 3-1 (25-18, 25-20, 21-25, 34-32)

Top