Sterk Polen overklast Yellow Tigers

22/08/2023

Een oorverdovend publiek in de hal van Sport Vlaanderen Gent heette de Yellow Tigers welkom. Ook de Poolse fans deden hun duit in het zakje. Het volleybalfeest ging al van start zelfs nog voor de eerste opslag gegeven werd.

Het Poolse team neemt de beste start. De Belgen komen niet gemakkelijk tot scoren. Halverwege de eerste set kijken de Tigers tegen een 5-12 achterstand aan. Via Van Gestel en Herbots doen de Belgen waar ze gekend voor zijn, terugvechten. Ze komen terug tot 10-13. Het blijft echter wel Polen dat de plak zwaait. Bij 18-20 lijkt de comeback in de maak. Polen houdt het hoofd koel en winst de eerste set met 22-25.

In de tweede set zijn de Tigers meteen bij de les. Het is razend spannend en bij elk punt veert het publiek recht. Zowel het Poolse als het Belgische. Als een blok staan ze achter hun team. Beide teams komen vlot tot scoren en maken er een heuse strijd van. De Belgen maken iets teveel fouten en dat wordt meteen afgestraft. De Polen bouwen een drie puntenkloof uit. De Yellow Tigers vechten zich helemaal terug in de wedstrijd en komen zelfs op voorsprong in de slotfase. De Poolse machine sputtert echter niet meer tegen. Ook de tweede set gaat naar Polen.

Ook de derde set is een dubbeltje op zijn kant. Beide teams houden elkaar met rake aanvallen in evenwicht. Waar de Belgen altijd op Rampelberg kunnen rekenen, loopt er bij Polen met Stenzel ook een fantastische libero rond. Zowel België als Polen halen elke bal van de grond. Deze keer duwen de Tigers het gaspedaal in. Ze lopen uit naar 12-10. Even consternatie als er bij een videochallenge geen duidelijkheid komt. Het levert Van Gestel een gele kaart op. De tussenstand is ondertussen 14-14. Het signaal voor Polen om een versnelling hoger te schakelen. België krijgt de kloof niet meer gedicht. Polen wint set drie en zo ook de wedstijd.

Donderdagavond spelen de Belgen om 20u tegen Servië. Dat is de laatste groepswedstrijd.
Eindstand België – Polen: 0-3 (22-25, 23-25, 21-25)

Top