Staande ovaties tijdens de Lotto Cup Finals

03/03/2023

We blikken graag terug op een uitzonderlijke en historische editie van de Lotto Cup Finals! Naast twee finales met een tie-break als apotheose werden er verschillende projecten in de spotlight gezet.

Net voor de start van de mannenfinale werden de EuroVolley Club Ambassadors voorgesteld. Maar liefst 64 clubs tekenden al in om het EK te promoten. De aanwezige ambassadeurs werden voorgesteld op het podium en luid toegejuicht door de aanwezige fans. Met een uniek ambassadeursshirt kan de #RoadToBrussels campagne echt van start gaan. Om het Europees Kampioenschap nog meer in de kijker te zetten ontvangen ze allen een echte supportersbox.

Een minstens even belangrijk moment vond plaats net voor de prijsuitreiking. Meer dan 10.000 volleybalfans maakten kennis met het Women Empowerment Program van Volley Vlaanderen. De ambassadrices, experts in hun vakgebied, konden rekenen op een staande ovatie. De Lotto Cup Finals waren meteen het startschot van dit programma. Weldra komt de werkgroep onder leiding van Manon Gevaert voor het eerst samen.

Ook de verschillende legends en vrijwilligers werden tussen de twee wedstrijden in de bloemetjes gezet. In de backstagelounge werden zij getrakteerd op een hapje en drankje. Elke BLVV deelde ook de jeugdsportfondslabels uit en van jeugdspelers uit elke club flankeerden de finalisten.

De Lotto Cup Finals waren een heus volleybalfeest voor elke toeschouwer!

Top