Silke Van Avermaet scoort matchbal voor volle zaal

27/03/2024

In Italië is Trentino, de ploeg van Wout D’Heer, het eerste team dat zich plaatste voor de halve finales van de play-offs na drie zeges tegen Modena. Onze landgenoot, die in de Europese wedstrijd van eerder vorige week mocht invallen en vier punten scoorde (2x aanval, 1x ace, 1x block), kwam er in de play-offs niet aan te pas.


De winnaar van Piacenza-Milano zal het in de halve finale moeten opnemen tegen Perugia. Milano stuntte afgelopen weekend door een 0-2 achterstand recht te zetten dankzij o.a. 22 punten (38%, 6 blocks, 3 aces) van Ferre Reggers en door in de tiebreak nog een vijfde beslissende wedstrijd af te dwingen.

Bij Piacenza verlengde de ex-Belgische bondscoach Andrea Anastasi zijn contract als coach voor één jaar.


In Turkije verloor Tursad met 3-0 bij Bursa, ondanks 7 punten van François Lecat (46%, 1 blok), de tweede beste scorer van zijn ploeg.


In Griekenland zijn de play-off-finalisten gekend: Olympiakos van coach Castellani, dat met 3 wedstrijden tegen 2 won van Minos. Zij ontmoeten Panathinaikos, dat in de vierde play-offmatch met 1-3 ging winnen bij Paok Thessaloniki, bij wie Bram Van den Dries goed was voor 15p (33% en 5 blocks). Voor de Griekse titel komt hij dus niet meer in aanmerking, maar in de finale van de Griekse beker zijn er nog de heen- en de terugmatch tussen Paok en… Panathinaikos.


In Nederland verloor Orion (nog steeds zonder Liam McCluskey) verrassend in eigen huis met 0-3 tegen Lycurgus.


In Kroatië veroverde Mladost Kastela, de ploeg van Simon Luka Vlahovic, de tweede plaats in de competitie, waardoor ze rechtstreeks geplaatst is voor de halve finales van de play-offs tegen Mursa (3de in klassement).


Coach Dries Hoeyberghs had met Nordenskov heel wat moeite om de eerste match in de halve finales van de play-offs te winnen tegen Vestsjaelland, dat met 0-2 leidde en in de derde set slechts met 31-29 verloor.


Gisterenavond nam Project Warschau (Igor Grobelny) het op tegen Kedzierzyn. Grobelny’s ploeg stond dan wel 2-0 voor, toch maakten ze er nog een thriller van: 3-2 (18-16 in tiebreak).

Scandicci van Britt Herbots eindigt tweede


Bij de vrouwen waren ze in Italië aan de laatste speeldag toe. Dankzij een 2-3 zege bij Bergamo, stelde Scandicci de tweede plaats veilig door o.a. Britt Herbots (11p – 40% - 1 block). Ondanks het 3-0 verlies bij Vallefoglia eindigt Milaan (zonder Laura Heyrman) op de derde plaats. Ook Chieri (Kaja Grobelna 12p – 45%) geraakt in de play-offs na 3-0 winst tegen Casalmaggiore. Geen play-offs voor Busto Arsizio (bij wie Dominika Sobolska inviel in de vierde set), dat met 1-3 verloor tegen Conegliano.


In Duitsland verraste Wiesbaden in een thriller Dresdner, ondanks 16 punten van Nathalie Lemmens. Haar ploeg redde vier matchballen, maar verloor de tiebreak met 19-21.


In Roemenië verrassende 1-3 winst van Voluntari (met Ilka Van de Vyver in de 4de set in de basis) tegen Lugoj in de ¼ finales van de play-offs. Ook een 3-1 zege van Alba Blaj (zonder Britt Rampelberg) tegen Dinamo Boekarest. In de play-out verlies met 2-3 (Freya Aelbrecht 12p.-35% - 2 blocks) van Tirgu Mures, maar een dag nadien nam coach Julien Van de Vyver revanche: 3-0 tegen hetzelfde Arges (Freya 9p – 50% - 3 blocks, 1 ace).


In Hongarije verloor Dominika Strumilo met Bekescsaba drie keer op rij tegen KNRC.
In Turkije behaalde Vital Heynen met Nilufer de zevende plaats na 3-0 tegen Besiktas.


Winst voor Markopoulos (3 punten voor Lara Nagels, 33%) met 3-0 tegen Lamia en het eindigt als 8ste net bij de play-offs.


In Frankrijk zegevierde Silke Van Avermaet (8p – 50%) met Mulhouse: 3-0 tegen Le Cannet, terwijl Terville (Elise Van Sas twee sets ingevallen) verloor bij topper Nantes. In de kwartfinales staan Levallois-Terville en Mulhouse – Béziers op het programma.

Top