Servië verslaat uitstekende Red Dragons

31/08/2023

De Red Dragons starten uitstekend aan de wedstrijd. Ze vinden de gaatjes in het Servische blok en komen vlot tot scoren. Onder impuls van Deroo en D’Hulst bouwen de Belgen een twee puntenkloof uit. Het staat 20-22. De Serven schakelen een versnelling hoger en maken vijf punten op rij. De eerste set gaat naar Servië, 25-22.

De tweede set start met servicemissers door beide teams. De Red Dragons maken de minste foutjes en komen al vroeg op voorsprong. Opnieuw komt de Servische klasse bovendrijven. Met enkele loeiharde opslagen bouwen ze de achterstand om in een voorsprong. Het signaal voor de Red Dragons om de spelkwaliteit wat op te krikken, en dat doen ze. De Belgen maken 12-17. Servië krijgt de kloof niet meer gedicht. Reggers scoort aan de lopende band. Set twee gaat naar België.

In de derde set komt het intrinsieke talent van Servië bovendrijven. De Belgen gooien alles in de strijd maar de Serven spelen net dat tikkeltje beter. Reggers, Desmet en Deroo proberen te scoren op de hoeken, Van de Velde en D’Heer door het midden. De Red Dragons konden het niveau van de tweede set niet volledig aanhouden. Servië wint de derde set.

De Belgen starten zeer goed aan de vierde set. Ze houden lange tijd gelijke tred met Servië. Reggers slaat de bal met 107 km/u op het canvas. Het houdt de Serven echter niet tegen om een kloofje uit te bouwen. Servië maakt meer rechtstreekse punten met de service dan de Belgen en dat maakt het verschil in de vierde set. Servië wint de wedstrijd.

Eindstand Servië – België: 3-1 (25-22, 18-25, 25-20, 25-20)

Top